Той е Родриго. Само на 18 години, 9 месеца и

...
Той е Родриго. Само на 18 години, 9 месеца и
Коментари Харесай

Родриго - момчето, което "Найк" забеляза преди вас

Той е Родриго. Само на 18 години, 9 месеца и 28 дни бразилецът се регистрира с хеттрик, освен това за " Реал " Мадрид, освен това в Шампионската лига, освен това пред препълнения " Сантяго Бернабеу ".

Той е Родриго, който единствено за 188 дни се елементарни с купата Най-млад голмайстор на " кралския клуб " в най-силния европейски клубен шампионат. Тя остана за легендата на " белите " Раул, който се разписа през 1995 година във вратата на " Ференцварош ".

Снимка: Reuters

Той е Родриго, който подписа спонсорски контракт е една от най-големите компании за спортни артикули - " Найк ", още преди да стъпи в Европа.

Кой в действителност е този Родриго?

Роден през 2001 година в Сао Пауло, той рано-рано си печели прякора " Новия Неймар ". Бразилецът е плод на една доста млада обич. Майка му Денис и татко му Ерик посрещат на бял свят своето първо дете, до момента в който са към момента малолетни. Семейството не е от най-бедните в града. По-скоро е от междинната класа, като бащата на Родриго също се увлича от футбол, само че без особени триумфи.

Снимка: Reuters
Това обаче не му пречи да насочи своя наследник към обичаната на Бразилия игра с топка в краката. Баща му постоянно му демонстрира видеа с осъществявания на Робиньо, който тогава носи фланелката на " Реал " Мадрид, а малчуганът ги копира в дневната.

На 9 години Родриго към този момент е част от школата на " Сантос ". Само че геният му свети не на зеления терен, а в... залата. Поел по стъпките на идола си Робиньо, бъдещият създател на хеттрик в Шампионската лига стартира първо да се занимава с футзал. Той постоянно играе против много по-големи и опитни момчета, само че това сякаш единствено го стимулира и въобще не го тормози.



От " Найк " също не могат да си затворят очите за гения. Родриго има формален контракт с производителя - нещо, за което мечтаят всички млади футболисти, от 12-годишен. Дори самият Неймар би трябвало да стане на 13 преди публично да се обвърже с компанията и да стане лице на нейните артикули.
View this post on Instagram
ACREDITE sempre! Confiança, alegria e inspiração pra alcançar coisas grandes. #justdoit #brasileiragem

A post shared by Rodrygo Goes - RG (@rodrygogoes) on May 28, 2018 at 11:42am PDT

Тези проблясъци и ювелирни осъществявания не отбягват на треньорите в школата на " Сантос ". Родриго бързо се трансформира в капитан на юношеските отбори и водач на терена. Така че не е никаква изненада, че от мъжкия тим прибягват до услугите му. През март 2017 година той за първи път е включен в състава на отбора, а през ноември прави и дебюта си против " Атлетико " Минейро.

Снимка: Getty Images

Славата на Родриго се носи освен в Южна Америка, а и оттатък Океана. И по какъв начин да станеш като Робиньо, в случай че не облечеш фланелката на " Реал " Мадрид? За това един от най-щастливите дни за новата звезда е 15 юни 2018 година Тогава той подписва контракт с " кралския клуб ". За много впечатляващите 40 млн. евро.

" Мотивиран съм да отида в " Реал ". Това е един от най-големите тимове в света. Предвид какъв брой е популярен, малко ме е боязън, само че е от оня положителния боязън. Той ще ме стимулира още повече и ще ме накара да покажа най-хубавото от себе си ", споделя тогава той.

Снимка: Reuters

Останалото е история! Родриго играе за малко за втория тим на " Реал ", а на 25 септември дебютира за обичания си тим против " Осасуна ", освен това с гол. Вкарва още един и против " Леганес ", а в мрежата на " Галатасарай " наниза 3.
View this post on Instagram
1 aninho do dia mais feliz da minha vida!! Obrigado Senhor, por esse presente maravilhoso e por sempre realizar nossos sonhos! Parabéns minha princesa, eu te amo muito! #RGAJ

A post shared by Rodrygo Goes - RG (@rodrygogoes) on Jan 31, 2019 at 9:12am PST

Момчето, за което всички приказват, отвън терена е непретенциозен. На представянето му в Мадрид бяха майка му, татко му и сестра му, която е единствено на 1 година. Иначе постоянно може да бъде забелязан да кара скейтборд. А персоналния си живот пази в строга загадка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР