Той е Роджър Федерер, той отдавна е легенда, но на

...
Той е Роджър Федерер, той отдавна е легенда, но на
Коментари Харесай

Федерер пренаписа историята с нова титла на Уимбълдън

Той е Роджър Федерер, той от дълго време е легенда, само че на 35 години не стопира да пренаписва историята! Маестрото завоюва рекордната осма купа от " Уимбълдън " и общо 19-а от Шлема. Швейцарецът унищожи 6:3, 6:1, 6:4 на финала в Лондон хърватина Марин Чилич за малко над 100 минути!

Федерер направи нещо неповторимо! Той приключи шампионата без изгубен сет! Останалото са върхове, върхове и отново върхове.

Роджър е най-великият тенисист за всички времена, като се откъсна напред с 19 трофея от огромния шлем - 8 от Лондон, по 5 от Мелбърн и Ню Йорки един от Париж! Втори е Рафаел Надал с 15 оценки в Шлема, а трети американската легенда Пийт Сампрас с 14.

" Явно би трябвало да почивам повече ", пошегува се Федерер, " Не знам дали след още 6 месеца отмора ще се върна. Ето, държа трофей в ръцете си. Това е магия! Не бяха сигурен, че в миналото ще мога да стигна още веднъж край. Преди това пък два пъти изгубих от Новак. Радвам се, че не стопирах да имам вяра. 

Вече имам 8 трофеи и това е фантастично. Този корт е специфичен! Тук са играли доста митове! Това беше празник на тениса. Нямаше свободни места на централния корт от първия ден. Дано следващата година се върна и да защитя своята купа ", добави Федерер.

" Синовете ми нямат концепция какво се случват. Просто прелестна панорама към прелестна поляна, на която могат да тичат ", сподели Роджър за дребните близнаци, които бяха на първия ред дружно с двете си каки и майката Мирка.

" Тази купа е за моето семейство, за екипа ми, за Швейцария ", приключи геният от Базел. Той похвали Чилич, който на два пъти изиска здравна помощ, само че общо взето игра сковано и май направи най-слабия си мач на шампионата.

На историческия миг се наслаждения елитът на Англия. В Кралската ложа седнаха Кейт и принц Уилям. Семейството на Дукесата на Кембридж беше измежду елементарните фенове. Знаменитостите бяха десетки. Принцът на Монако - Албер Втори, беше с други кралски особи.

Място до корта зае британският министър председател Тереза Мей, кметът на  Лондон Садик Хан, Найджъл Фараж, сър Клиф Ричард, нашумялият артист Еди Редмейн, Сиена Милър, Брадли Купър, Хю Грант.

Спортният хайлайф беше показан от Сеск Фабрегас, Тибо Куртоа и Алонсо (Челси), легендата на Арсенал Тиери Анри, куп някогашни тенисисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР