Той е роден в Грузия, но живее в Испания от

...
Той е роден в Грузия, но живее в Испания от
Коментари Харесай

Световният шампион в джудото, който носи две държави в сърцето си - Нико Шера


Той е роден в Грузия, само че живее в Испания от 14-годишен. Световният първенец по джудо в категория до 90 кг от 2018 година Николос Шеразадишвили разкри за какво се усеща обвързван и с двете страни.

В Испания от време на време той е именуван просто Нико Шера, тъй като доста от испанците не могат да произнесат семейството Шеразадишвили. Това обаче не им пречи да го обожават.

24-годишният джудока е роден в Тбилиси, само че от 14-годишен живее в Испания. От шест пък има и испанско поданство. През 2018 година Шеразадишвили стана първият представител на Испания със международна купа по джудо, откакто на финала в категория до 90 кг победи кубинеца Фелипе Силва.
View this post on Instagram
on Oct 12, 2020 at 10:58am PDT

Той приказва за Олимпийския канал в неговия испански вид, където изясни за какво се усеща обвързван и с двете страни и е горделив и с двете страни.
" Чувствам се като че ли съм сред два флага ", показа Шеразадишвили.

Той стартира с джудото като дете, като редом тренира и водна топка. Когато Николос е на 14, фамилията му се мести в Испания, с цел да работи. Така дребният Нико се причислява към локален джудо клуб отвън столицата Мадрид. Шеразадишвили стартира да тренира под управлението на участника на три олимпиади Хоакин Руис.
View this post on Instagram
on Aug 13, 2020 at 10:29am PDT

" Той е освен мой треньор, само че и е като мой втори татко. Той ми е дал всичко и не виждам метод, по който да му благодаря ", добави той.

View this post on Instagram
on Jan 17, 2020 at 3:58am PST
" Не ми беше елементарно, тъй като обичам страната си (Грузия) и в никакъв случай няма да я не помни. Мога да кажа, че имам две страни - Грузия и Испания. Първоначално е мъчно да видиш грузинския байрак или грузинския тим, само че съм горделив да съставлявам Испания и се любувам да виждам испансия байрак ", показа Шеразадишвили, който владее грузински, съветски и британски. С испанския е имал проблеми първоначално, само че е съумял бързо да навакса.
" Езикът не беше единственото нещо, което не знаех първоначално, само че след към година го научих - лека-полека. Вече знаех съветски, британски и грузински, тъй че знаех, че другите езици ще ми оказват помощ ", не крие първичните си компликации джудоката.

Шеразадишвили е основан в Испания, само че един път годишно се връща в родната Грузия, с цел да се види със фамилията си за Коледа.
View this post on Instagram
on Jan 4, 2019 at 12:45pm PST

" Забелязах, че той не просто има гений, само че фантазии и пристрастеност. Той искаше да бъде най-хубавият и знаеше това ясно. Това бяха съвършените съставки да реализира това, което реализира. Джудо е учебно заведение за живот, учи те на полезности, които са за цялостен живот. Сред тези полезности са смелостта и куражът да се изправиш против проблемите. Нико имаше потенциала да се изправи против света без да му споделям какво да прави ", не крие суперлативите си и треньорът Руис.
" Харесва ми да бленувам. Спомням си, когато Нико получи испанско поданство и се състезава за Испания за първи път. Казах на президента на Испанската федерация по джудо: 'това момче ще бъде международен шампион’ ", добави наставникът.

View this post on Instagram
on Oct 26, 2020 at 2:45am PDT
Най-големият триумф в кариерата на треньора е сребро на Световното състезание в Барселона през 1991 година Шеразадишвили обаче надминава своя преподавател и стъпва на международния връх в Баку през 2018 година - година и половина откакто е изгубил втория си татко
" Беше значимо за мен на фамилно равнище да печеля този орден за татко си. Постигнах фантазията си да стана международен първенец и да дам вяра и мотивация за бъдещите генерации. Има деца в Грузия и Испания, които желаят да бъдат като мен и това ме прави благополучен ", приключи 24-годишният Шеразадишвили.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР