Той е пример за непримирим дух. Както на терена, така

...
Той е пример за непримирим дух. Както на терена, така
Коментари Харесай

Стилиян Петров откровено пред БЛИЦ: За любовта на феновете, неизчерпаемия хъс за победа и... дългоочакваното завръщане във футбола

Той е образец за несклоняем дух. Както на терена, по този начин и отвън него. Постигнал е доста победи на футболното поле, само че най-голямата си остава тази в персоналния му живот. Затова и всички го обичат. И в България, и в Шотландия и в Англия. Той е Стилиян Петров - капитанът, водачът и не на последно място ЧОВЕКЪТ.

В сряда вечер Стенли взе присъединяване в шоуто в Стара Загора, проведено от Христо Стоичков. След огромния театър Стенли бе по този начин общителен да отговори и на въпросите на БЛИЦ СПОРТ. 

- Стенли, взе присъединяване в присъединяване в огромното шоу в Стара Загора, проведено от Христо Стоичков. Какво е чувството да си част от подобен мач, в който си един до друг със свои някогашни сътрудници? Колеги, с които дружно сте жънели триумфи на зеления терен.
- О, мъчно може да се опише тази страст. Винаги изпитвам наслаждение, когато се срещна с някогашни мои сътрудници. Постигнали сме доста дружно и е прелестно. И не приказвам единствено за Митко Бербатов и Мартин Петров. Говоря и за Христо Стоичков, Йордан Лечков, Ивко Ганчев... Приятно ми беше да се видя и с Даниел Боримиров, и с Илиан Илиев. Въобще с всички. Засичал съм се на терена и с някои футболисти от друго потомство. С други пък сме били дружно в ЦСКА. Радвам се, че се срещнахме още веднъж и си припомнихме времената, когато бяхме настоящи футболисти.

- Христо Стоичков за повторно провежда сходен мач. Димитър Бербатов също го стори. Като че ли сходни спектакли намират почва у нас?
- Да, несъмнено считам, че се получават тези мачове. Стават в действителност невероятни. Особено, когато стадионът е цялостен. Настроението както терена, по този начин и по трибуните, е извънредно положително. В Стара Загора се получи прекрасен мач и се надявам, че хората са останали в действителност удовлетворени.

- Показа забележителна спортна форма. Включи се доста добре в мача, а с някои отигравания подсети на почитателите за оня несклоняем Стилиян Петров, който не се опасява да води война на терена. Трудно ли се резервира този хъс за победа?
- Много елементарно (смее се). Никой не обича да губи. Винаги съм излизал на терена с огромен хъс. За мен няма значение за какъв мач става въпрос - аз постоянно излизам, с цел да надвивам. Мисля, че е по този начин и с другите. Видяхте, че Барселона сподели един прекрасен футбол, пробваха се да се върнат в мача. Ние обаче взехме решение, че ще победим, влязохме с Бербатов, Мартин Петров, да не не помни и Данчо Лечков, и... спечелихме. Вярно, че сме по-младички, само че, както споделих, в последна сметка е значима успеха (усмихва се).


- Още с появяването си на тъч линията подвигна публиката на крайници. Беше един от най-аплодираните футболисти. Замислял ли си се по какъв начин завоюва през годините любовта на претенциозния български последовател?
- Винаги е хубаво, когато усещаш любовта на публиката. Наистина е необикновено. Винаги съм играл с голямо предпочитание за България. Да сложа фланелката на националния тим, гербът да е на сърцето ми... Това е едно ужасно възприятие. Още по-прекрасно е чувството, когато и почитателите го виждат и са зад тила ти, поддържат те, скандират ти името. Благодаря им, в действителност.

- Ти, Димитър Бербатов и Мартин Петров май сте последните огромни любимци на почитателите на националния тим. Когато приказваме за вас, клубните такъми не са от голяма важност. Сега не е по този начин. Вие по какъв начин го постигнахте?
- Спечелихме любовта на почитателите с огромното себераздаване на терена. Фенът, без значение за коя точка на планетата приказваме, обича футболисти, които се раздават. Футболисти, които дават всичко от себе си за тима. Това се цени. Аз, Бербатов и Марто Петров постоянно сме го правили за националния тим. Затова и хората ни обичат. Защото са оценили, че постоянно сме играли със сърце, както за националния тим, по този начин и за клубните. Разбира се, всичко това ме радва, защото е прелестно трудът ти да бъде оценен.

- Какво ти предстои оттук насетне? Каза, че имаш предложения да се завърнеш на терена.
- Оттук нататък... Ако би трябвало да съм почтен, към момента не знам. Наистина имам предложения да се върна на терена. Както споделих едната беше от Индия, която отхвърлих. Просто заради това, през което прекосих, не считам, че е допустима дестинация. Имам и други оферти, които обаче премислям. Но отново споделям - не съм решил. Като цяло може би тази концепция със завръщането ми от ден на ден се отдалечава.

- От това, което казваш, сякаш клониш към завръщане във футбола, само че под друга форма.
- Точно по този начин. Изкарах треньорските курсове. След 6 месеца стартирам Про лиценза също. Със сигурност имам желание да заставам към футбола. Един ден ще се завърна, само че на различен пост.

- Треньорски или управнически?
- Ами към този момент и двата стоят на дневен ред. Уча и за двете неща. Но би трябвало съществено да обмисля опциите си, тъй като в никакъв случай няма да се впусна в неща, които не ми харесват или такива, с които не мога да се оправя. Има време да реша по кой тъкмо път ще поема оттук нататък.

- Сега накъде?
- Ако би трябвало да отговоря безусловно на въпроса ти - в този момент мисля по какъв начин да се прибера най-бързо, защото в събота ще съм на " Айброкс Стейдиъм " за дербито на Шотландия сред Рейнджърс - Селтик. Ще заведа и единия от синовете ми.
Светлин ТОНЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР