Той е пълен убиец, нещастник, убиец. Детето беше синьо по

...
Той е пълен убиец, нещастник, убиец. Детето беше синьо по
Коментари Харесай

След хвърленото от мост дете бивш шеф на Закрила на детето: Службите да се реформират

Той е цялостен палач, злощастник, палач. Детето беше синьо по дупето, от Закрила на детето идваха. Чувствам се отговорна, че не взех ограничения за най-ценното нещо - детето си. Но от боязън не го направих, тъй като той сподели, че ще ме убие. Мен, по-късно детето, то е ясно, че няма да си посегне на себе си, сподели през вчерашния ден пред публицисти Петя Христова - майката на хвърления от мост Даниел.

" Той не спираше да ме удря, за мен това беше пъкъл. Уикендът беше пъкъл за мен - това беше, когато бях у дома с него. Не се оплаках от боязън. Може би от опиатите,за които разбрах, че е употребявал, е станал подобен ", изясни Петя.

" Ако това е правилно - в действителност е имало сигнал, не знам... Как една жена е можело да бъде толкоз унизена и никой в профил - от съседите или обкръжаващата среда да не е схванал. Това не е допустимо! Въпросът е какво вършим, когато забележим такива неща ", разяснява случая по Нова тв Надя Шабани - някогашен ръководител на Държавната организация " Закрила на детето ".

" Когато бях ръководител на „ Агенцията за протекция на детето ”, сходни случаи бяха всекидневие. Често имаше сигнали, които остават неразкрити и най-после се стигаше до такива закононарушения. Не знам по какъв начин е допустимо никой от съседите да не е схванал толкоз време, че тази жена е била унизена. Ако е правилно, че чиновници на локалната дирекция са получавали сигнали за принуждение над детето и преди, само че не е обърнато внимание, би трябвало неотложно да се потърси отговорност ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Надя Шабани.

" Проблемът с насилието е доста огромен в нашето общество - към децата, към дамите... Преди 10 години приехме един координационен механизъм тъкмо за деца, претърпели принуждение - нали разбирате, че и да се разпознава такива тежко принуждение от обществения служащ, той не може да се оправи самичък. Трябва да се викне полиция, да се свърже с учебно заведение, лекари и всички дружно да намерят най-хубавото решение. На първо място то е обвързвано с извеждането на насилника. Въпросът е за какво не се ползват тези механизми и не са ефикасни ", сподели Шабани.

По думите й службите са неефективни и би трябвало да се реформират. " Преди 10 години в това студио сме коментирали могат ли обществените служащи да се оправят. Ами, не, не могат, мъчно е, тъй като като се изключи че са зарити с доста случаи, методът им на взаимоотношение с другите институции е неефикасен ", изясни още тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР