Той е отдавна известен в българския футбол, знаем го от

...
Той е отдавна известен в българския футбол, знаем го от
Коментари Харесай

Футболист номер 1 на България Димитър Илиев: Интелигентността помага на терена

Той е от дълго време прочут в българския футбол, знаем го от години, само че сякаш през 2019 година капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сподели същинското си лице пред почитателите и направи по този начин, че да се приказва за него. Първа повиквателна в националния тим, първи трофей в кариерата, голмайстор на Първа лига, а за похлупак - " Футболист на годината ". Илиев споделя пред SportLive.bg по какъв начин се стигна до този блестящ в кариерата му миг и още мъничко ни демонстрира за какво е състезател и човек, заслужен за почитание.
Г-н Илиев, честита премия. Вие станахте вторият състезател на Локомотив и въобще на пловдивски отбор, спечелил премията " Футболист на годината ". След огромния Христо Бонев. Как това ви кара да се чувствате, няколко дни след събитието?
- За мен е изключителна наслада и голяма чест. Много съм горделив от постигнатото през последната година и е нещо неповторимо да запиша името си паралелно до иконата на нашия клуб и като цяло един от най-великите и съумели български футболисти в негово лице. Наистина е нещо неописуемо.
Ваш сътрудник обаче сякаш разкритикува вас или селекционера, заявявайки, че или премията е фарс, или националният ни тим, защото спечелихте премията, без да сте записал и минута за България през годината. Как ще коментирате?
- Не считам да разясня по какъвто и да е метод. Всеки има право да показва мнението си.
Вие сте един от най-интелигентните футболисти в Първа лига, говорите без клишета и е наслаждение да се поддържа връзка с вас. Доколко мислите, че е значимо за играта да си образован, с цел да разчиташ играта, както го вършиме вие?
- Благодаря за изказаното мнение. Дали ми оказва помощ на терена - считам, че да, само че има много образци по какъв начин недотам интелигентни отвън терена футболисти на него са много интелигентни. Така че, не всеки път това е обвързвано.

Преди половин година споделихте пред нашия уебсайт, че проект най-много през този сезон ви е отбрана на Купата и присъединяване в първата Шестица. Няма по какъв начин обаче проект най-много да не е бухнал, след шеметния полусезон в Първа лига?
- Сега Шестицата е проект най-малко, тъй като сме доста покрай реализирането на тази цел и на доктрина. Ние сами направихме по този начин задачите и упоритостите ни да са доста по-високи със затварянето на тази страхотна 2019-а. Близо сме до водачите, тъй че, ще създадем всичко допустимо да поддържаме това движение, да демонстрираме неизменност и лицето, което показахме най-много против директните ни съперници в лицето на ЦСКА и Лудогорец. И времето ще покаже до каква степен сме подготвени да издържим на този тежък маратон, какъвто е Първа лига.
Купата на България стана вашият първи трофей в кариерата. Отключи ли по някакъв метод той най-хубавото у вас като качества?
- Със сигурност извоюваният трофей даде подтик и самочувствие освен на мен, само че и на целия тим. Лично моето мнение е, че и в предходни години съм показвал положителни игри и не трофеят е довел до това да покажа качествата си, само че, по една или друга причина, това не е било задоволително оценено. Може би не съм бил на вярното място в верния миг. Сега в Локомотив съм у дома, тимът е мощен, всички са задружни и моето положително показване е въплъщение на представянето на всички момчета. Мисля, че 2019 година беше съвършена във всяко едно отношение, както за мен, по този начин и за целия тим.
Неотдавна споменахте, че кариерата ви не се е развила по най-мечтания метод, само че неотдавна подписахте 3-годишен контракт с Локомотив. Означава ли това, че откри мястото, където си намерил себе си?
- Да, благополучен съм в Локомотив и в никакъв случай не съм крил, че това е мястото, където се усещам най-добре. Подписах дълготраен контракт, тъй като и управлението има вяра в мен, и аз имам вяра в тима. Така че, за момента се усещам доста благополучен, само че във футбола в никакъв случай не може да се каже " в никакъв случай ". Не съм последовател на това да кажа, че ще съм тук дълго време, тъй като във футбола за минути доста неща може да се трансформират. Не виждам в дълготраен проект, любувам се на момента, на мощния сезон, на това необикновено самопризнание и очаквам с неспокойствие пролетните мачове, с цел да забележим до каква степен можем да стигнем.
ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО ПРОЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР