Той е от онези... търсачите на красивото. Самоук майстор на

...
Той е от онези... търсачите на красивото. Самоук майстор на
Коментари Харесай

Зелена светлина: Да създаваш мебели от непотребни гуми

Той е от тези... търсачите на красивото. Самоук занаятчия на мебели, който на инат на заобикалящите го грозни пейзажи основава изящни предмети.

Джефри е от Гана. Без да следва някого в Instagram или настойчиво да разучава видеоклипове в Youtube, изцяло се вписва в течението Do You it Yourself, познато в близкото минало у нас като " Направи си самичък ". Джефри създава прелестни предмети от ненужни автомобилни гуми.
Джефри Йебоа, бизнесмен: Обичам работата си. Това е най-хубавото, което в миналото съм правил за себе си. Знаете ли, усещам се част от решението на казуса, който съществува тук, в нашето общество. Какво имам поради ли - ето тези автомобилни гуми, аз ги вземам от улицата. Така няма да бъдат изгорени.
Джефри почнал да прави мебели от остарели гуми инцидентно. Трябвали му пари. С голяма доза умелост и въображение се получили потребни и красиви предмети. Не закъсняла и славата. С нея пристигнали и доста клиенти, чиято наслада от изкуството на Джефри граничи с национална горделивост.

Джефри към този момент има възпитаници. Иска да съобщи занаята си. Славата, обаче, не го е трансформирала. Не е по-различен и животът му.
Джефри Йебоа, бизнесмен: Този бизнес може доста да се развива. Но от време на време се разсънвам и съзнавам, че нямам никакви пари в джоба. И то тъй като съм ги дал всичките за въжета и за материали, с които да образовам други хора. Не мога да продам предметите, на които те са се упражнявали. Понякога си го мисля, само че споделям - не, тези мебели са за образование, не за печелене на пари. И по този начин на края на деня аз нямам нищо. Но това няма да ме разколебае.
Какво ти разколебаване... Липсата на средства в действителност е опция - да се търсят нови ненужни материали, които да станат част от красива покъщнина и да оживеят с нов смисъл и ново предопределение. Изкуство и умелост, които притеглят нови клиенти... и нови почитатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР