Той е осъществявал нерегламентирани хавала- преводи и е влязъл в

...
Той е осъществявал нерегламентирани хавала- преводи и е влязъл в
Коментари Харесай

Те Са Вече Тук! Огромна Заплаха За Националната Сигурност На България!

Той е осъществявал нерегламентирани " хавала " - преводи и е влезнал в контакт с лица, извършващи активност по логистично подкрепяне на интернационалните терористични организации, както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други типове незаконна активност.

„ Срещу всеки от шестимата участници в незаконната група са повдигнати по две обвинявания за закононарушения по Глава Първа от Наказателен кодекс - закононарушения срещу републиката. Първото е за това, че в интервала от началото на 2016 година до 18 януари т.г. на територията на страната всеки един от шестимата е правил небанкови парични интервенции по метода „ хавала “ в изключително огромни размери – общо от всички не по-малко от 25 млн. евро. Освен това всеки член на групата е взел участие и в закупуване на леки коли в България и други страни. Колите са били прехвърляни до Сирия. Автомобилите, които са били прекарвани от членовете на тази група от България до Сирия в инкриминирания интервал са не по-малко от 100 “, разяснява Арнаудова.

По думите ѝ всички тези дейности са осъществени от обвинените, като са предполагали, че ще бъдат употребявани напълно или отчасти за осъществяване на терористични актове на територията на непозната страна.

„ Второто обвиняване, повдигнато против всеки един от шестимата е за това, че са взели участие в група, която си е поставяла за цел осъществяване на терористични дейности на територията на непозната страна “, изясни Арнаудова.

Утре прокуратурата ще изиска от съда взимане на най-тежките ограничения за неотклонение на петимата арестувани.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР