Той е обсадил Ивицата Газа, блокирайки влизането и излизането, както

...
Той е обсадил Ивицата Газа, блокирайки влизането и излизането, както
Коментари Харесай

Къде са основните граници към Ивицата Газа - и могат ли палестинците да я напуснат?

Той е обсадил Ивицата Газа, блокирайки влизането и излизането, както и стопира доставките на електричество, гориво и вода в региона.

И до момента в който водачите на Израел към момента не са удостоверили сухопътна атака в линията Газа, съгласно един боен анализатор.

Израел-Газа последно онлайн: Без електричество, вода или гориво за Газа до освобождението на заложниците

На земята по време на въздушен удар

С повече от два милиона души, живеещи в Газа, правозащитни групи и благотворителни организации приканиха за безвредни направления от линията Газа.

Въпреки това, необятната 25 благи линия земя е заобиколена от мощно следени граници с Израел и Египет.

Журналистът на Sky News и някогашен сътрудник в Газа Никол Джонстън споделя, че разновидностите за овакантяване на практика не съществуват.

„ Граничният пункт Рафах към Египет е затворен за палестинци. Тези с непознати паспорти се пробват да изоставен, само че е рисково “, споделя тя.

Изображение: Карта, показваща местоположението на Израел, Ивицата Газа и Западния бряг

„ Прелезът съвсем не е отворен, ударен е от израелски ракети и на египетския Синайски полуостров постоянно царува безвластие.

„ Също по този начин на юг е главният търговски прелез, така наречен Керам Абу Салем. Израел я затвори и отхвърля да допусне храна и хранителни запаси в обсадената линия. Израелските отбранителни сили (IDF) и също сега е затворен.

Пратеникът на Организация на обединените нации за Близкия изток сега е в Кайро, като работи с други основни районни и интернационалните сътрудници и египетското държавно управление за отваряне на филантропичен кулоар за доставка на гориво, храна и вода за Газа.

Според Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) филантропичните коридори са „ всъщност съглашения сред страните “ във въоръжен спор, с цел да разрешат безвредно прекосяване в избран географски регион за стеснен интервал от време.

Те бяха употребявани постоянно по време на Гражданската война в Сирия от 2011 година нататък, до момента в който Израел отвори филантропичен кулоар, с цел да разреши помощ в Газа по време на спора с Хамас през 2008-09 година

Тор Венесланд, специфичният координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток, следи предлагането на Египет за улеснение на филантропичния достъп през пропускателния пункт Рафа и за даване на летище Ел Ариш за сериозна помощ, сподели представител на Организация на обединените нации.

„ Всяко пренасяне е огромен залог

Г-жа Джонстън, която е живяла в Газа една година и към момента има другари там, споделя, че разселените палестинци ще се опитат да потърсят леговище в центрове, ръководени от Организация на обединените нации.

„ С пътищата, раздрани от въздушни удари и свършващи ресурси от гориво, десетки хиляди палестинци ще се опитат да тръгнат пешком, тук-тук или на магарешка каруца до учебните заведения, ръководени от Организация на обединените нации за бежанците и Агенция по заетостта (UNRWA) “, споделя тя.

„ Хиляди хора към този момент се тълпят в тези учебни заведения – класните стаи се трансформират в лагери.

„ Условията бързо се утежняват и където и да погледнеш, има деца.

„ Няма бомбоубежища, сирени за въздушна офанзива или координирани направления за бягство. Всяко пренасяне е огромен риск за опазване на фамилията. “

Изображение: Димът се издига след израелските въздушни удари в Рафа, южната част на Ивицата Газа. Снимка: AP Изображение: Снимка: AP

Прочетете повече:
Какви оръжия имат Израел и Хамас?
Какво е Хамас и за какво е в спор с Израел?

Според госпожа Джонстън, в случай че Израел стартира сухопътна атака, ще най-вероятно ще навлезе от север, преминавайки през граничните градове Бейт Ханун и Бейт Лахия, както беше в предходни спорове.

„ Когато израелските танкове преминат в Газа, те първо ще влязат в „ буферната зона “.

„ Това е палестинска земя с широчина сред 500-1500 метра в Газа, която се управлява от Израел. Тя минава по цялата дължина на границата сред Газа и Израел.

„ Израелските сили ще по-късно стигнете до обеднялите бежански лагери Джабилия и Ал Шати, или лагера на плажа.

„ Тези квартали имат домове от доста блокове с тесни, криволичещи улици. Семействата тук постоянно имат по 10 деца. “

Израел: „ Спазваме интернационалното право “

Според госпожа Джонстън, Дейр ал Балах, земя, употребена в миналото от израелски заселници за развъждане на фурми, преди Израел да се изтегли от линията Газа през 2005 година, може да бъде основна за всяка израелска сухопътна атака.

„ Това е една от дребното зони в линията със свободна земя “, споделя тя.

„ Израелската войска може да реши да употребява тази зона като плацдарм за своите танкове и бронетранспортьори. “

Наземна атака на „ часове или дни “ разстояние

Според анализатора на Sky по сигурността и защитата Майкъл Кларк, Израел може да е единствено на „ часове или дни “ разстояние от такова атака.

„ Съединени американски щати пазят гърба на Израел “ – Блинкен

„ Когато и когато израелците навлязат, а аз съм сигурен, че ще навлязат, това ще бъде многостранна офанзива, “ споделя той.

„ Израелците няма да желаят да забавят това.

„ Те може да се въздържат, тъй като желаят тяхното държавно управление на единството да получи политическото покритие, преди да продължат напред. < /p>

„ Но те ще желаят да създадат това допустимо най-бързо. Мисля, че това ще бъде въпрос на ден-два. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР