„Той е на 78. Тя – на 73. Качиха се

...
„Той е на 78. Тя – на 73. Качиха се
Коментари Харесай

Любов на 52 години: Възрастни мъж и жена изкачиха в. Вихрен хванати за ръка

„ Той е на 78. Тя – на 73. Качиха се дружно на Вихрен ето по този начин, ръка за ръка... През казана. Баба ми и дядо ми са дружно 52 години. Това е обич. И всичко казано тук е ненужно. Няма дума, която да опише 52-годишна обич, почитание, съгласие и доверие. Той не я пусна и за момент, когато я беше боязън и й беше мъчно. Тя не спря да върви напред, с цел да не стъпи той на неверно място. Двамата дружно потвърдиха, че всичко е допустимо. Стига да повярваш, стига да бъдеш сигурен, че компактно до теб бие още едно сърце!”

Тази обява във фейсбук групата „ Планинари” трогна стотици консуматори в обществената мрежа. Тя е написана от Ваня Янева, внучка на двамата влюбени.

Вангелия и Асен Манолеви са дружно 52 години. И двамата са учители – той по химия, а тя по математика. Любовта им пламва на 1 септември преди тези 52 години, когато Вангелия постъпва в учебно заведение „ Отец Паисий” в село Микрево. Пет месеца по-късно двамата към този момент са сгодени и се женят.

Днес Вангелия и Асен имат двама сина, три внучки и един внук.

„ Аз като млада учителка идвам, той е бил в Родопите по систематизиране – преди години разпределяха учителите по региони – та той дошъл от Славейно, аз пък идвам 2 години по-късно и се запознаваме”, споделя Вангелия.

Двамата се срещнали на 1 септември, а на 5 февруари се оженили. „ Бързо, бързо”, както споделя старата жена.

А рецептата за брака им е една: „ Цял живот сме добре. Разбираме се, взаимна отстъпка би трябвало да има, с цел да има съгласие. Всяко семейство има търкания, само че с диалози се излиза от обстановка.”

Този вторник фамилията изкачва заветния връх Вихрен. Идеята е на внучките, несъмнено – млади и безразсъдни ще кажете вие, да предложат на възрастните си баба и дядо да изкачат подобен стръмен връх.

Уви – те незабавно прегръщат концепцията и стягат багажа.

Още като младо семейство Вангелия и Асен кръстосвали планините. После като се появили децата почнали да водят и тях. Обиколили първо Родопите. Асен даже станал отговорник към туристическото сдружение на Сандански и по този начин всяка година огромни групи кръстосват планините дружно. На тези години обаче Вангелия споделя, че е друго. Страхувала се освен за тях двамата, само че и за внучките.

„ Казаха ми внуците – Няма да гледаш надолу, единствено напред и нагоре! Аз доста пъти като ученичка съм се качвала на Вихрен, само че в този момент взехме решение с внучките и дребния наследник да минем през Казаните. Моите внуци ме нарекоха „ герой”, поради това, че минах през Казаните. Много съм доволна”, споделя дамата.

„ Хората, които срещнахме по пътя ни даваха доста кураж и ни се радваха”, споделя старата двойка.

Следващия връх, който внучките на Асен и Вангелия желаят да изкачат дружно е Мусала. Остава единствено да чакаме фотоси на хванатите за ръка Манолеви и от там.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР