Той е на 35 години, в много добро физическо състояние,

...
Той е на 35 години, в много добро физическо състояние,
Коментари Харесай

Здрав и прав мъж от Пловдив пипна коронавирус и за малко не умря от болка и задух

Той е на 35 години, в доста положително физическо положение, състезател, без съпътстващи болести, написа "Трафик ".

Разбира, че е инфектиран преди две седмици, когато положението му се утежнява и той търси лекарска помощ. Няколко дни по-рано усеща обща уязвимост, болки в ставите и мускулите, подвига температура. По съвет на персоналния си доктор първоначално се лекува със общоприети противогрипни препарати, само че без триумф.

Появява се кашлица, затруднено дишане и тогава той отива в Инфекциозна клиника. Тъй като признаците са идентични с тези за ковид, му вземат проба, която на идващия ден се оказва позитивна.

"Лекарите откриха, че съм с двойна бронхопневмония. Прекарах няколко кошмарни дни и нощи. Не можех да дремя, тъй като съвсем не можех да вдишвам, не можех да хапвам.

След като започнаха да ме лекуват с хлорохин, положението ми стартира да се усъвършенства. Курсът е 5 дни.

Аз бях намерил няколко дози повече, само че тези, които останаха, ги дадох на един от другите пациенти, който беше в тежко положение " споделя мъжът, който избра да остане неизвестен. Казва, че за 10 дни е свалил 10 кг.

Не знае от къде се е заразил, защото не е пътувал в чужбина. Тестовете, на хората с които е контактувал, са негативни. Неговите две проби, направени откакто е излекуван - също.

"Преживяването е извънредно. Условията, в които се лекуват пациентите в Инфекциозна клиника са кошмарни. Не е обикновено една болница в 21 век и то за такива тежки случаи да наподобява по този метод.

Трябва да се помогне по най- бързия метод на лекарите и медицинския личен състав там. Защото без хора със познания и опит, десетки пациенти ще бъдат обречени " споделя пациентът. Според него страната би трябвало да обезпечи задоволителни количества хлорохин, защото явно този препарат оказва помощ.

"Аз ще оказа помощ съгласно опциите си, само че би трябвало да се включат и други хора с благоприятни условия. Никой не е застрахован, няма значение на какъв брой години е и дали е здрав и мощен. В клиниката в прилежащите боксове до мен имаше две девойки на по 20 години " разяснява пловдивчанинът.

Той предизвестява всички да се отнасят извънредно съществено към противоепидемичните ограничения, да съблюдават отдалеченост, да лимитират контактите си по всички вероятни способи и да носят маски, тъй като не знаят дали индивидът от среща не е инфектиран.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР