Той е на 27 години и никога не си е

...
Той е на 27 години и никога не си е
Коментари Харесай

Лекарят-герой от Пловдив, който спасява пациенти от горящата болница

Той е на 27 години и в никакъв случай не си е представял, че ще му се наложи да избавя пациентите си от пожар.

Д-р Тодор Горанов, специализант по урология, оказал помощ за извеждането на пациентите и се втурнал да гаси огъня, описа NOVA.

В нощта на пожара в УМБАЛ „ Свети Георги” в Пловдив доктор Горанов е първият, който влиза в горящата образователна зала в опит да потуши пламъците. Заедно с останалите от екипа извеждат 52 пациенти от отделението по урология на открито. Дежурната сестра Марта Шопова споделя, че хората са напуснали умерено пространствата, без да се основава ненужно напрежение.

Мария Манова от село Цалапица е от пациентите, които били евакуирани в нощта на пожара. Казва, че когато всички били на открито, разбрали, че младият доктор още е в горящото поделение, макар че пожарната към този момент е била там. А доктор Горанов не се усеща воин, направил това, което съгласно него всеки човек прави в сходна обстановка – оказва помощ. Решил е, че бъдещето му е в България – като доктор.

Вижте още във видеото

Пожарът избухна през нощта на 3 против 4 октомври в отделението по урология в най-голямата болница в Пловдив. Огънят тръгнал от образователен кабинет. Пламъците бързо обхванали целия кулоар, 25 пациенти бяха евакуирани.

Български лекари избавиха живот с неповторима за света интервенция

Уникална интервенция за България и света избави жена

Български доктор награден за неповторима интервенция

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР