Той е мултифункционален, с възможност за 3D/4D ехография, контрастна ехография,

...
Той е мултифункционален, с възможност за 3D/4D ехография, контрастна ехография,
Коментари Харесай

Клиниката по Кардиология на "Александровкса" се сдоби с най-съвременния ехокардиограф, произведен до момента в света

Той е мултифункционален, с опция за 3D/4D ехография, контрастна ехография, трансезофагеална ехография (ТЕЕ), стрес ехография, висок клас доплер-сонографско проучване за разбор на кръвоносни съдове (каротидни и феморални артерии), диагностициране на аневризми в гръдната празнина, премерване на скоростите на кръвния поток и размера на съдовете. Новата инсталация е обезпечена от Медицински университет – София за научни цели, за образование на младите лекари и на студентите по медицина.

Наличието на 3D/4D алтернатива значи, че апаратът е от експертен клас с висока разграничителна дарба и дава опция да се прави качествена и прецизна оценка на анатомията и функционалното положение на съдовете и сърцето. С него се получават обемни триизмерни облици и се наблюдават в динамичност промени в клапите, структурни промени в сърдечния мускул, величина и функционалност на сърдечните кухини (т.нар. кинетика) и прочие

Завеждащ Отделението за неинвазивна диагностика в кардиологичната клиника на " Александровска " доктор Зоя Кунева изясни, че няма противопоказания за проучване с ултразвук. Той може да се ползва за ранна и точна диагностика на сърдечносъдовите болести, за динамично следене хода на заболяването, за надзор на инвазивни операции и за мониториране на лекуването. Методът е безвреден, неинвазивен, неусетен, няма нездравословно излъчване, наличен е и евтино.

„ Тази най-нова ултразвукова технология не замества ангиографското проучване, само че ориентира значително за съществуването на съдови промени в изследваната зона и за нарушавания във функционалността на сърдечния мускул, тъй че ултразвуковото проучване не може да размени на 100% инвазивното проучване, само че разрешава да се уточняват показанията за него “ – посочи специалистката.

Ехографско проучване с новия уред се прави на приети в болница заболели в Клиниката по кардиология, както и по избор на жителите, против възнаграждение по формалните цени на болничното заведение. Видеозаписът и фрагментите от него наложително се документират и архивират. Записване на тел.: 02 / 9230 232.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР