Той е кореец, пленен от японците и принуден да воюва

...
Той е кореец, пленен от японците и принуден да воюва
Коментари Харесай

Войникът, който по неволя се сражава за три страни в една война

Той е кореец, покорен от японците и заставен да води война против руснаците, покорен от Съюз на съветските социалистически републики и заставен да води война против германците, покорен от Германия и заставен да пази Нормандия, където най-после е покорен от американците.

Лудостта на войната, забелязана в очите на един боец

Неговото име е Ян Кьон-чон и той е единствения боец, за който е известно, че се е сражавал за три разнообразни страни от войната, а историята му е толкоз необикновена, че може да ви се стори като сюжет на някой филм.

Във видеото горе вижте няколко трогателни предсмъртни реплики на военни

Няма доста данни за живота на Ян преди войната

Известно е, че е роден през 1920 година в Корея, само че при започване на Втората международна война е живял в следената от Япония Манджурия. Поради тази причина на 18 години, през 1938 година, той е заставен да служи на Японската имперска войска и по-късно е изпратен на фронта.

Вижте фотоси, които описват истории, в нашата изложба в две елементи - Първа част и Втора част
 Вляво на фотографията - Ян Кьон-чон в униформа на Вермахта, хванат от американски парашутисти след десанта в Нормандия Вляво на фотографията - Ян Кьон-чон в униформа на Вермахта, хванат от американски парашутисти след десанта в Нормандия
По време на Битка при Халхин Гол през 1939 година той е покорен от Червената войска и е изпратен в работен лагер. Липсата на мъже, които да вземат участие във войната против нацистка Германия, кара руснаците да изпратят хиляди от военнопленниците си на фронта, с цел да се бият за тях.

Войник от Германска демократична република прекарва малко момченце през Берлинската стена

На страната на Съюз на съветските социалистически републики той взе участие в няколко сражения на Източния фронт. Точно там, през 1943 година в Битката при Харков, е и мястото, където Ян Кьон-чон попада в плен на немците.

Тук забавната история на младия мъж е можела да завърши,

само че вместо това, ориста му се повтаря - Вермахтът се нуждае от бойци и Ян е изпратен във Франция, с цел да се изправи против настъпващите съдружници.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ГЕРМАНИЯ В РУИНИ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

През 1944 година, малко след десанта в Нормандия, Ян Кьон-чон за трети път попада в плен - този път на американците. Той е изпратен в лагер за военнопленници във Англия, където остава до края на войната.

След Втората международна война мъжът взема решение да не се завръща вкъщи, а да имигрира в Съединени американски щати. Там той се открива в щата Илинойс, където остава надалеч от всевъзможни бойни дейности. Единственият боец, за който е известно, че се е сражавал за три разнообразни страни от Втората международна война, умира през 1992 година в Илинойс, Съединени американски щати.

През 2011 година в Южна Корея излиза филмът „ Моят път “, въодушевен от историята на Ян.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Четете още:

Изгубените синове във войната

"Чакай ме, баща " - един покъртителен момент от войната

Историята на голия картечар от Втората международна война
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР