Той е колоритен и нетипичен и е едно от новите

...
Той е колоритен и нетипичен и е едно от новите
Коментари Харесай

Той е евродепутат, но не е като останалите ВИДЕО

Той е живописен и нехарактерен и е едно от новите лица на Европейския парламент. Представител на немската сатирична политическа групировка „ Партията”, която залага на черния комизъм и се афишира за издигане на нова Берлинска стена.

Срещаме ви с Нико Земсрот – евродепутатът, който разчупи стандарта в Брюксел и Страсбург с външния си тип и възгледите си.

“Имах едноминутно изявление. Председателят на Европейския парламент ме помоли да махна качулката след речта. Не им харесва, само че аз постоянно се появявам по този начин в публичното пространство”, споделя Земсрот.

„ Европейският съюз е в дълбока рецесия, както и аз. Искам да съм представител на всички депресирани хора в Европа. Политиците постоянно дават обещание неща, които не са истина. Има и фашисти, които отхвърлят всичко. Липсваше глас сред тези двете, който да споделя – „ малко евентуално е да стане по-добре, само че ще опитам “, добавя той.

На въпрос, какво мисли за Европейския парламент като цяло, Земсрот дава отговор по този начин: „ Той е тип неуспех. Идеята е страхотна, само че реализацията е тъжна, тъй като Европейския парламент няма даже силата да прокара свои лични закони.

Трябва да питат Комисията. Странно е. Всеки приказва на себе си или на камерите. Няма същински спор, полемика. Никой на никого не дава отговор. Монолог след монолог. Може ли нещо да бъде по-трагично, по-тъжно от това 750 души да приказват на себе си? ", пита Земсрот.

Той забелязал, че договорът му от Амстердам показва, че Народното събрание би трябвало да има седалище в Страсбург, само че не се споделя категорично, че би трябвало да е в „ град Страсбург “.

„ Трябва да се местим от Брюксел в Страсбург всеки месец. Европейският контракт споделя, че семето на Европейски Съюз е в Страсбург и си помислих, че най-хубавото нещо е да кръстим пленарната зала в Брюксел „ Страсбург “, с цел да не се постанова да се местим всеки месец”, шеговито изяснява Земсрот.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР