Той е един от най-успешните режисьори у нас, а дъщеря

...
Той е един от най-успешните режисьори у нас, а дъщеря
Коментари Харесай

Стефан Командарев за посоките в живота и във филма

Той е един от най-успешните режисьори у нас, а щерка му ще изгрее за първи път като актриса в новия му филм " Посоки ".

Той е лекарят, който лекува не пациенти, а българското кино. Филмите му бързо превземат публиката, а последният – " Посоки " реализира сериозен триумф на филмовия фестивал в Кан. Той е Стефан Командарев. За посоките, както във кино лентата, по този начин и в живота ще си приказваме с него и щерка му Анна, която също взе участие във кино лентата.

„ Посоки е филм, който е шест истории в шест таксита, началото на концепцията стартира след един диалог с един таксиметров водач, който първо ми описа един анекдот, който ще го видят феновете във кино лентата и второ ми сподели, че такситата в София, са нещо като паралелна обществена система”, описа Стефан Командарев.

Сценарият за кино лентата хрумва на Стефан Командарев от действителни случки с таксиметрови водачи, а Ани Командарева е щерка на един от шестимата таксиметрови водачи, чиито ориси са разказани във кино лентата.

„ Тя трябваше да играе себе си с един доста непосредствен човек, тъй че реших, че е най-лесно и най-бързо тя да играе тази роля, не, че имам някакви актьорски упоритости за нея или нещо от тоя род”, добави той.

– Ани, а ти желала ли си в миналото да ставаш актриса?

– Ами не знам, аз в действителност всеки ден имам друго предпочитание каква желая да стана, един ден желая да съм лекар, на другия желая да се занимавам с изкуство, на третия желая нещо тотално друго.

– А какво е чувството да работиш с татко си?

– Ами почтено казано не е кой знае какъв брой друго, тъй като аз някак си знаех какво е да се снима филм, бях ходила на фотосите на предходните му филми, само че да бъда част от самия развой беше ново нещо. Но той не е чак толкоз друг, в сравнение с е у дома, в смисъл на всички места си е същият тати.

Самия Командарев дефинира кино лентата си като доста персонален. Казва, че го основава поради децата си.

„ Те се родиха и порастват и аз от ден на ден и повече започнах да си задавам въпроса къде ще порастват, в какво общество ще живеят? В коя страна ще живеят?

Аз съм приключил медицина и няма да не помни имах един професор по вътрешни заболявания, който споделяше, че 80% от положителното лекуване е вярната диагноза. Опитваме се с този филм, в който има както занимателни, по този начин и тъжни моменти, да създадем една диагноза на това какво се случва и оттова насетне да се надяваме нещичко в някаква посока да се промени”, сподели Командарев.

Преди да се влюби в киното той приключва медицина. Първата му среща с магията на осмото знамение се случва точно на работното му място в клиниката по детска логика на психиката.

„ Бях най-младият лекар, получихме едно подаяние, едни камери, монтажен пулт и магнетофон за да се снимат и инсталират дребни обучителни филми за студенти.

И тъй като на моите сътрудници на никой не му се занимаваше, аз бях заекът и ги дадоха на мен тези филми. Започнах да фотографирам с тази камера, започнах да инсталирам нощно време и се заиграх и по този начин до ден днешен”, добави той.

И някъде там сред киното и медицината се раждат двете му деца. По-големият му наследник Петьо и щерка му Анна, през днешния ден на четиринадесет.

„ Със сигурност като беше бебе не спеше. Ходехме като бухали тогава с майка й. Бяхме разделили нощта на две елементи, аз дремя до 2 ч. и жена ми седи с нея, след 2 ч. си променяме функциите, аз оставям, тя спи. А денем тя спеше без никакъв проблем, а ние с подути очи се опитвахме да вървим на работа. После май Петьо беше същата работа.

„ Има една фотография у дома по какъв начин седнал съм на детското столче за ястие, в която очевидно имам нещо върху главата си и постоянно доста се дръзвам като я видя. Не помня за какво съм го направила, само че имам възприятието, че е тъй като той, като бях дребна, ме плашеше и си слагаше празни чинии върху главата, и се правеше на страшилище, и несъмнено съм желала да бъда като него, само че цялата ми коса е в каша”, спомня си Анна.

„ Мен ме е шубе да давам такива обещания, които в едно – две фрази да споделят всичко, само че аз, в случай че би трябвало да обещая е, че ще се постарая да бъда оптимално себе си, и най-важното, което е да има доверие сред нас”, съобщи Командарев.

„ Аз ти давам обещание, че ще бъда, ненапълно ще се опитам да съм дъщерята, която искаш и ще прочета в един миг " Под игото " ”, добави Анна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР