Той е един от най-харесваните артисти и тв водещи в

...
Той е един от най-харесваните артисти и тв водещи в
Коментари Харесай

Звезден рожденик: Той е популярен актьор и тв водещ, рисува страхотно и има любопитен прякор

Той е един от най-харесваните актьори и тв водещи в България. Става известен у нас още през 90-те години на предишния век, когато взе участие в студентското предаване " Ку-ку “, както и в наследника му – " Каналето “. Sofia24.bg ще ви опише за Васил Василев, който е по-известен с прякора си Зуека. Той е роден на 30 април 1965 година в Сливен. Завършва ВИТИЗ  " Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Илков през 1992 година. Бил е водещ на предаванията " Господари на ефира “,  " Като две капки вода " и " Маскираният артист “. 

С актрисата Нина Димитрова основават спектакъл " Кредо “. Първата им режисура – " Шинел “ (по Гогол) – има повече от 500 представления, играят я на сцената на Театър 199 и по света на осем езика. Двамата с Нина имат една щерка. На Стената на славата пред Театър 199 има пано с отпечатъците му. 

Играе още във филмите " След края на света “, " Светът е огромен и избавление дебне отвред “, " Клиника на третия етаж “, " Седем часа разлика “, " Полицаите от края на града “, " В кръг “, " Ятаган " са единствено част от филмите и сериалите, в които взе участие. 

През 2008 година получава премията " Икар “ на Съюза на артистите в България – специфична премия за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света.

От май 2021 година живее в Испания поради желанието да смени " страната с друга, в която законите се съблюдават “. В момента се устоя от рисуване. Зуека ще има галерия в Мадрид на 30 май. 

Има един бракоразвод зад тила си, като има наследник от първия си брак. С Нина Димитрова живеят на фамилни начала и както към този момент споменахме, имат една щерка. Може би ви е любопитно от кое място идва неговия прякор Зуека. Този прякор е още от детските му години. Измислил го е негов съученик, когато са били възпитаници в трети клас и по този начин се запазил и до през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР