Той е един от най-добрите боксьори в тежка категория. Името

...
Той е един от най-добрите боксьори в тежка категория. Името
Коментари Харесай

Татко е Бронзовия бомбардировач!

Той е един от най-хубавите боксьори в тежка категория. Името му всява боязън, а досега никой не е успявал да го победи при експертите. Дионтей Уайлдър живее в същинска спортна приказка, в която не липсват трудности.
 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис застанаха лице в лице @@@

Американецът ще се изправи против Луис Ортис в мач-реванш за купата на Световния боксов съвет (WBC).


Боксът не се появява инцидентно в живота на американеца, който към този момент има в актива си 41 победи и 1 тъждество. Но преди да стигне до висините в този спорт, Дионтей Уайлдър трябваше да премине пред пъкъла на родителството, през бронзовия парадайс и през успехите. Загубите обаче остави на различен. Те не влизат в неговия дневен ред!

 Дионтей Уайлдър и Луис Ортис застанаха лице в лице @@@

Дионтей е роден на 22 октомври в Таскалуса, Алабама, Съединени американски щати. Обожава американския футбол. В университета в родния му щат пък играе баскетбол и даже му предсказват сполучлива кариера. Докато появяването на един ангел не трансформира живота му.

През март 2005 година се ражда първата му щерка - Наея. Тя обаче страда от съществено заболяване на гръбначния дирек - спина бифида. Лекарите са песимисти, че тя в миналото ще проходи.



Вместо да се отчае, Дионтей взема решение, че просто ще работи по-усърдно, с цел да предложи на своята дъщеричка най-хубавите грижи. Само на 19 години бъдещият първенец работи на 3 места - в два ресторанта и като снабдител на бира.

" Бях просто едно колежанче от баскетболния тим и в действителност точно поради щерка ми влязох в бокса. Готов съм на всичко за детето си. Обещах на Наея да стана първенец и да мога да осигуря всичко, от което има потребност. Трябваше да съм сигурен, че мога да извърша това заричане. Тя ме въодушеви да си сменя специалността ", съобщи Уайлдър пред " Сън ".

2 години по-късно Дионтей приема с огромна горделивост два чифта златни ръкавици. Той се трансформира в първенец на един от най-силните шампионати в Съединени американски щати. Това го прави част от националния отбор на страната за олимпийските игри в Пекин през 2008 година Нещо повече - той се връща от там с орден. Бронзов! А ударите му се отличават с такава мощ, че припомнят на... бомби.



Следващата крачка е разумна. След 30 победи и 5 загуби при дилетантите, Уайлдър влиза при експертите.

Първият му мач е на 15 ноември 2008 година против Ийтън Кокс, а резултатът е безапелационен - нокаут във втория рунд за дебютанта.

Не след дълго Уайлдър стартира са се появява на кръга с маска.



" Един ден преди години бях в Ню Орлиънс и видях маската. Тя ме повика, разбирате ли?! Погледнах я и като че ли ме повика. Предаде ми някаква луда сила. Трябваше да я имам ", споделя той.

Всъщност, откакто Дионтей скрие лицето си, на негово място се появява той - Бронзовия бомбардировач.

" Когато сложа маската, препречвам всичко друго. Странно е. Тя е всичко за мен. Трансформира ме, прави ме най-хубавия в категорията. Придава ми убеденост. Хората ме гледат с нея и споделят, че съм вманиачен, само че аз знам, че се опасяват ", изяснява Уайлдър.



На 24 ноември Дионтей още веднъж ще се качи на кръга. Този път за десетата отбрана на купата, която е негово владеене от 2015 година насам. Той ще бъде Бронзовия бомбардировач, а когато се прибере у дома, ще прегърне Наея и другите си 4 деца, за които има различен " прякор " - баща!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР