Той е един от най-добрите боксьори в тежка категория. Името

...
Той е един от най-добрите боксьори в тежка категория. Името
Коментари Харесай

Татко е Бронзовия бомбардировач!

Той е един от най-хубавите боксьори в тежка категория. Името му всява боязън, а досега никой не е успявал да го победи при експертите. Дионтей Уайлдър живее в същинска спортна приказка, в която не липсват трудности.

Американецът ще се изправи против Луис Ортис в мач-реванш за купата на Световния боксов съвет (WBC). Срещата може да гледате директно по RING в неделя (24 ноември). Галата стартира в 4:00 ч. българско време.
Реваншът на Уайлдър и Ортис директно по RING Мачът в тежка категория ще бъде излъчен в ранните часове на 24 ноември
Боксът не се появява инцидентно в живота на американеца, който към този момент има в актива си 41 победи и 1 тъждество. Но преди да стигне до висините в този спорт, Дионтей Уайлдър трябваше да премине пред пъкъла на родителството, през бронзовия парадайс и през успехите. Загубите обаче остави на различен. Те не влизат в неговия дневен ред!

Снимка: Getty Images

Дионтей е роден на 22 октомври в Таскалуса, Алабама, Съединени американски щати. Обожава американския футбол. В университета в родния му щат пък играе баскетбол и даже му предсказват сполучлива кариера. Докато появяването на един ангел не трансформира живота му.

През март 2005 година се ражда първата му щерка - Наея. Тя обаче страда от съществено заболяване на гръбначния дирек - спина бифида. Лекарите са песимисти, че тя в миналото ще проходи.

Снимка: Instagram

Вместо да се отчае, Дионтей взема решение, че просто ще работи по-усърдно, с цел да предложи на своята дъщеричка най-хубавите грижи. Само на 19 години бъдещият първенец работи на 3 места - в два ресторанта и като снабдител на бира.

" Бях просто едно колежанче от баскетболния тим и в действителност точно поради щерка ми влязох в бокса. Готов съм на всичко за детето си. Обещах на Наея да стана първенец и да мога да ѝ осигуря всичко, от което има потребност. Трябваше да съм сигурен, че мога да извърша това заричане. Тя ме въодушеви да си сменя специалността ", съобщи Уайлдър пред " Сън ".
Романов - последният човек, нокаутирал Уайлдър (ВИДЕО) Гледайте мача на Бронзовия бомбардировач и Луис Ортис директно по RING на 24 ноември
2 години по-късно Дионтей приема с огромна горделивост два чифта златни ръкавици. Той се трансформира в първенец на един от най-силните шампионати в Съединени американски щати. Това го прави част от националния отбор на страната за олимпийските игри в Пекин през 2008 година Нещо повече - той се връща от там с орден. Бронзов! А ударите му се отличават с такава мощ, че припомнят на... бомби.

Снимка: Getty Images

Следващата крачка е разумна. След 30 победи и 5 загуби при дилетантите, Уайлдър влиза при експертите.

Първият му мач е на 15 ноември 2008 година против Ийтън Кокс, а резултатът е безапелационен - нокаут във втория рунд за дебютанта.

Не след дълго Уайлдър стартира са се появява на кръга с маска.

Снимка: Getty Images

" Един ден преди години бях в Ню Орлиънс и видях маската. Тя ме повика, разбирате ли?! Погледнах я и като че ли ме повика. Предаде ми някаква луда сила. Трябваше да я имам ", споделя той.

Всъщност, откакто Дионтей скрие лицето си, на негово място се появява той - Бронзовия бомбардировач.

" Когато сложа маската, препречвам всичко друго. Странно е. Тя е всичко за мен. Трансформира ме, прави ме най-хубавия в категорията. Придава ми убеденост. Хората ме гледат с нея и споделят, че съм вманиачен, само че аз знам, че се опасяват ", изяснява Уайлдър.

Снимка: Instagram

На 24 ноември Дионтей още веднъж ще се качи на кръга. Този път за десетата отбрана на купата, която е негово владеене от 2015 година насам. Той ще бъде Бронзовия бомбардировач, а когато се прибере у дома, ще прегърне Наея и другите си 4 деца, за които има различен " прякор " - баща!

Гледайте мача сред Уайлдър и Ортис в неделя (24 ноември) от 4:00 ч. сутринта по RING!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР