>Той е бил привлечен като обвиняем с постановление на наблюдаващия

...
>Той е бил привлечен като обвиняем с постановление на наблюдаващия
Коментари Харесай

Задържаха под стража 16-годишния ученик за телефонната измама за 76 000 лева

> Той е бил притеглен като обвинен с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор за телефонна машинация в огромни размери - 76 000 лв..
На 19 януари 2018 година незнайно лице се обадило на 66-годишна жена от Търговище, като се показало за полицейски чиновник. Отправено било предизвестие към дамата, че с нея ще се свържат изключително рискови нарушители. Поискано било подпомагане дамата да взе участие в установяването и задържането на рисковата група.

Жената изтеглила наличните си 76 000 лв. от банка и оставила пакета с парите в шубраци, както и било указано от мнимия служител на реда. Действията й били следени от същински полицейски чиновници и на мястото, където били оставени 76 000 лв., се появил 16-годишният Никола. Той взел пакета и хукнал да бяга. След гонене момчето било арестувано. Пред проверяващите то развило версията, че то и фамилията му били застрашени със разпра, в случай че не взе участие във вземането на парите.

Разследването на случая продължава, като се открива дали обвиненият не е взел участие като муле и в други телефонни измами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР