Той е 23-годишен транссексуален, но това не му пречи гордо

...
Той е 23-годишен транссексуален, но това не му пречи гордо
Коментари Харесай

Транссексуален мъж се включи в кампания за менструацията

Той е 23-годишен транссексуален, само че това не му пречи гордо да застане в акция, насърчаваща откритото говорене за месечния цикъл. Ражда се като Кейтлин, само че на 14 години осъзнава, че желае да бъде мъж, написа woman.bg. На 16 към този момент обръсва косата си и сменя името си на Кени, поставяйки началото на своята промяна в мъж.

"Когато бях в учебно заведение, учителките желаеха консултация с психолог за мен, тъй като не желаех да нося поли. Семейството ми обаче не бе ненадейно, тъй като още от ранна детска възраст, когато към момента не съм бил наясно със смисъла на термин като пол, аз се обличах като момче и играех с момчетата. "

Трансформацията на Кени е била дълг и тежък, освен физически, само че и прочувствено интервал, разкрива самият той. Въпреки че взимах съответните хормони, мина време, до момента в който цикълът ми спря, спомня си той и разкрива, че тази действителност е била много стресираща за него.

"Исках да бъда мъж, пробвах се да наподобявам като подобен, а в това време имах месечен цикъл, беше доста объркващо и напрягащо. Тогава ме бе позор от това и може би на мнозина ще им прозвучи парадоксално, че в предишното не желаех и се боях да приказвам за цикъла си, а в този момент се включвам в акция срещу стигмата, надвиснала над тази тематика ", споделя младият мъж.

Той обаче признава, че точно тъй като не е коментирал месечния си цикъл с никого от познатите си транссексуални, преминаващи през процеса по промяна на пола, се е чувствал толкоз комплициран и компрометиран от съществуването на менструация.

Изследване сочи, че една трета от британките се усещат неловко да разясняват месечния си цикъл и го одобряват като нещо срамно, за което не е възпитано да се приказва. Именно с цел да се промени тази настройка и с цел да осъзнаят дамите, че менструацията не е мръсна дума и не е мотив за стеснение, Кени и активистки от Англия се включват в акцията срещу обществената стигма към този интервал от месеца.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР