Той беше назначен на тази длъжност при откриването на януарската

...
Той беше назначен на тази длъжност при откриването на януарската
Коментари Харесай

Новият председател на ПАСЕ е италианец

Той беше назначен на тази служба при откриването на януарската сесия на ПАСЕ в Страсбург. Нямаше други претенденти за председателския пост, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Председателят на ПАСЕ заема длъжността една година, като пълномощията му може да бъдат удължени еднократно.

В първата си тирада като ръководител на парламентарната асамблея Николети акцентира, че всички делегации от ПАСЕ би трябвало да се концентрират върху единството и отбраната на основополагащите полезности на Съвета на Европа - отбраната на правата на индивида и правилото за върховенството на закона.

"Във времена на велики и трагични промени - от тероризма до миграцията, от бедността до недоверието към представителните органи на властта, от новия напредък на расизма и ксенофобията до обезверената самотност на доста хора - ние сме длъжни да дадем отговор на националистическите и шовинистични изкушения ", съобщи той.

Новият ръководител на ПАСЕ акцентира, че участниците в асамблеята би трябвало да сплотят редиците си, да се опълчват на стремежите към фракционизъм и да работят в интерес на интернационалната организация. При това те би трябвало да осъждат всички случаи на нарушавания на правата на индивида, без значение в коя част на континента са осъществени.

"Тази отбрана на правата на индивида ще бъде още по-силна, в случай че успеем да я съвместим със усилване на единството сред нашите нации ", добави той.

Освен това новият ръководител заяви, че в сряда ще бъде разисквана турската военна интервенция в Сирия.

Друга изключителна полемика ще бъде отдадена на спора сред Израел и палестинците.

Микеле Николети е роден на 19 ноември 1956 година, мъдрец по обучение, дълги години се е занимавал с теоретични проучвания. Политическата му кариера стартира през 2009 година в италианската Демократическа партия. Той е вторият италианец, заемал поста ръководител на ПАСЕ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР