Той беше един от основателите на обществената организация Общност на

...
Той беше един от основателите на обществената организация Общност на
Коментари Харесай

Татарин от Крим е новия военен министър на Украйна frognews.bg

Той беше един от създателите на публичната организация " Общност на кримските татари ", както и консултант на водача на кримскотатарския народ Мустафа Джемилев. През 2019–2022 година Умеров беше народен представител във Върховната рада от фракцията „ Глас “, след което оглави Фонда за държавна благосъстоятелност.

 

Умеров е взел участие в създаването на договорка за зърно, а също по този начин е взел участие в размяната на пандизчии. През пролетта на 2022 година той беше член на украинската делегация на няколко кръга от договаряния с Русия в Беларус и Турция. Агенцията заяви, че през март 2022 година Умеров е бил токсичен и е изнемощял за известно време от делегацията.

След оставката Резников бе спряган за украински дипломат в Лондон. Това оповестиха няколко дни преди оставката украински източници, в това число депутатът Ярослав Железняк. Самият някогашен министър на защитата сподели, че " не знае " за такава опция.

Смяната на ръководителя на Министерството на защитата е най-голямата рокада в държавното управление на Украйна от началото на пълномащабното навлизане на Руската федерация в страната, отбелязва The New York Times. Оставката на Резников идва и на фона на корупционни кавги в организацията и украинска контраатака, която, както означи Meduza, навлезе в решителна фаза.

За първи път се появи информация за оставката на Резников, откакто няколко високопоставени чиновници, в това число заместник-министри на защитата, бяха уволнени в Украйна при започване на 2023 година поради корупционни кавги. През идващите няколко месеца стана известно за редица кавги със закупуването на храни и муниции от Министерството на защитата на Украйна.за военните на повишени цени и още веднъж се заприказва за оставката на Резников. Според източник на New York Times в кабинета на президента на Украйна, измененията в управлението на Министерството на защитата са настъпили по три аргументи: украинските управляващи считат, че е належащо ново военно управление заради продължителната война, Резников е подложен на критика от гражданското общество и медиите на фона на корупционни кавги, също така самият той изрази предпочитание да се пенсионира.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР