Той бе освободен от поста от служебния министър на финансите

...
Той бе освободен от поста от служебния министър на финансите
Коментари Харесай

Румен Спецов: Няма драма в уволнението ми, но не приемам мотивите. Асен Василев не се е месил в работата ми

Той бе освободен от поста от служебния министър на финансите Росица Велкова с аргумента, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година

По този мотив Спецов изясни, че данни за действителните и предстоящите доходи от другите данни се поддават всекидневно на Министерството на финансите, като тази информация се проучва.

Ексшефът на Национална агенция за приходите изрази страдание, че с офанзивата против него, в действителност се нападна целия екип на организацията. По думите му в диалога с него министърът на финансите не изразила искания към работата му.

В деня, в който беше уволнен, Румен Спецов описа, че Росица Велкова го е извикала и му е обяснила, че го освобождава по политически аргументи и уволнението му не било обвързвано с работата на приходната организация.

„ Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. С него се работеше доста диалогично “, разяснява още Спецов.

Очакваните доходи за 2022 година, които Национална агенция за приходите би трябвало да събере са 31.5 милиарда лева

Румен Спецов посочи, че към 31 юли отговорностите на „ Булгаргаз “ към Национална агенция за приходите са малко над 100 млн. лева „ Топлофикация София “ дължала доста повече пари към приходната организация. „ Няма бездействия на Национална агенция за приходите, приходната организация не е работила независимо и постоянно в директно взаимоотношение в Министерство на финансите “, увери Спецов.

Бившият началник на Национална агенция за приходите разяснява още, че още не е решил дали да влезе в листите за депутати на „ Продължаваме Промяната “ на предварителните избори на 2 октомври. Спецов не разкри дали към този момент има такава покана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР