Той бе дългогодишен преподавател по криминология в юридическия факултет на

...
Той бе дългогодишен преподавател по криминология в юридическия факултет на
Коментари Харесай

Почина проф. Йордан Айдаров

Той бе дълготраен учител по криминология в юридическия факултет на Русенския университет

Напусна ни професорЙордан Айдаров, един от най- ярките представители на криминологичната мисъл в България, оповестиха от УС на Българската асоциация по криминология, предава.

Той беше дълготраен учител по криминология в Академията на Министерство на вътрешните работи, в юридическите факултети на Русенския и Пловдивския университет, откривател в Правния институт на Българска академия на науките.

Професор Айдаров беше основател и виновен секретар в първото управление на Българската асоциация по криминология. Той е един от създателите на Единната национална стратегия за противопоставяне на престъпността, на първото национално проучване на престъпността след 1990г., на голям брой научни изявления, на учебник по криминология.

Заедно с проф. Веселин Каракашев е създател на първия план за нов Наказателен кодекс през 1994 година, импортиран в Народното събрание от група народни представители. Неговото задълбочено познаване на проблемите на престъпността, личността на нарушителя и предварителната защита на престъпността постоянно са били оценени високо от сътрудниците и студентите му.

Поклон пред паметта му!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР