Товарният кораб Рожен, контролиран от компанията Параходство Български морски флот,

...
Товарният кораб Рожен, контролиран от компанията Параходство Български морски флот,
Коментари Харесай

Натовареният със зърно от Украйна кораб „Рожен” акостира в Равена


Товарният транспортен съд " Рожен ", следен от компанията " Параходство Български морски флот ”, плаващ под малтийски байрак, акостира в италианското пристанище на Равена. Той транспортира 15 000 тона царевица от Украйна, откъдето потегли на 5 август от пристанището на Черноморск, оповестява БНР.

Лошото време забави акостирането в Равена на този първи транспортен съд  в Италия, претрупан със зърнени култури от Украйна.

Преди да стартира разтоварването, бяха въведени специфични инспекции от митническата работа в Болоня посредством особено преносима химическа лаборатория.

Ще се извършат радиометрични разбори на партидата от артикули, с цел да се ревизира неналичието на радиация. С бързи проби ще се дефинира качеството и естеството на вносните артикули. От асоциацията на селскостопанските производители Coldiretti обявиха, че „ деблокирането на корабите със зърно и фураж от Черно море е значимо за спасяването на италианското отглеждане на животни в обстановка, в която Италия внася 73% от потребностите си от соя и храна за животни от чужбина ”.

Отбелязва се, че Украйна дружно с Русия представляват почти една трета от международния експорт на зърно и съглашението с посредничеството сред Организация на обединените нации и Турция е от огромно значение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР