Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.Това ще

...
Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.Това ще
Коментари Харесай

Енергийният министър подава оставка в понеделник

Това съобщи заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.

Това ще е следващата оставка в кабинета на Кирил Петков измежду разрива в връзките с Има Такъв Народ и оповестеното желание на партията да изтегли всички свои министри от изпълнителната власт. Оставки към този момент подадоха шефа на Министерство на регионалното развитие Гроздан Караджов и спортния министър Радостин Василев.

Сред аргументите за разрива в връзките сред кабинета и министерството на енергетиката, е препоръчаното от " ИТН " за продължение на контракта с " Газпром ", до момента в който намерим сигурен източник на доставки. По думите на Данаилов тяхната концепция срещнала отвод от страна на вицепремиера Асен Василев.

Пламен Данаилов разяснява още, че цената на газа, който употребяваме в България е по-висока от междинната в Европейския съюз. Той акцентира, че би трябвало да се изпрати питане на " Газпром ", с цел да кажат при какви условия могат да доставят синьо гориво, с цел да не разчитаме единствено на доставките от полутечен газ.

" В бюджета няма 1 лева заложен за обезщетения Ние споделяме че би трябвало да се изпрати питане, а не при какви условия да се продължи за " Газпром ", сподели още Данаилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР