Това заяви за Дир.бг политологът Антоний Гълъбов по повод възникналото

...
Това заяви за Дир.бг политологът Антоний Гълъбов по повод възникналото
Коментари Харесай

Гълъбов: Не виждам рискове за разпад на коалицията

Това съобщи за Дир.бг политологът Антоний Гълъбов във връзка зародилото напрежение напоследък в "Обединени патриоти ", което би могло да рефлектира и върху обединението.

"Много значимото изискване, което би трябвало да имаме поради е, че съдружното съглашение и ръководещото болшинство е проведено към програмата за ръководство. Това е дизайнът на това съдружно съглашение. Тези три партии, които съставляват "Обединените патриоти " като предизборна коалиция и ГЕРБ са постигнали единодушие по сред си, че ще бъдат единни само и единствено във връзка с управническата стратегия. По отношение на всички други въпроси всяка една от партиите, формиращи ръководещото болшинство, е свободна да води личната си политика. Така че в това отношение аз не виждам съображение за терзание за разпад на обединението, тя е фокусирана върху управническата стратегия и единствено върху нея ", съобщи Гълъбов.
С други думи във връзка с програмата за ръководство на държавното управление можем да бъдем сигурни, че обединението ще остане устойчива, повтори политологът.

По отношение на всички други тематики, по които има основни разлики както сред патриотичните партии, по този начин и с ГЕРБ, те са изцяло свободни да пазят, да съставляват и да отстояват личните си позиции, разясни Гълъбов.

Нека не забравяме, че "Обединените патриоти " като предизборна коалиция бяха подкрепени от 16 други политически обединения. Това, че имаме пред нас главно тези три политически обединения, не значи, че в техния гръб няма още 13 други организации, всяка една от които по някакъв метод навлиза в предизборна акция - следващата година ни предстоят европейски и локални избори. Така че партийната логичност е те да търсят опция за отделяне и за разграничение. Така че в този смисъл, аз не мисля, че става дума за съществено напрежение вътре в границите на ръководещата коалиция във връзка с управническата стратегия на държавното управление, заключи Гълъбов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР