Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод постоянното напрежение и

...
Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод постоянното напрежение и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: ГЕРБ виждат в наше лице своето поражение

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка непрекъснатото напрежение и престрелки сред президентската и премиерската институции. Тя разясни в студиото на Българска национална телевизия, че евентуално напрежението се дължи на обстоятелството, че ръководещите като ги погледнат, виждат свото проваляне на предишните президентски избори.
" От октомври тематиката за миграцията като че ли изчезна от европейската сцена. Европейска комисия вярно пресметна, че идната седмица на срещата на върха разделянето ще се задълбочи. С днешната намира се цели сделка, с цел да се понижи разделянето ", разяснява още вицепрезидентът във връзка на неофициалната среща на европейски водачи, която ще се организира през днешния ден в Брюксел, и срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица.

" Заинтересовани сме Дъблинското съглашение да бъде променено, защото доста хора, които са регистрирани в България, съгласно това съглашение могат да бъдат върнати у нас ", сподели Йотова.

Според вицепрезидента Турция също не извършва напълно съглашението с Европейския съюз, а тематиката за миграцията е може би най-слабата, като по нея са взети най-слабите решения и доста време е изхарчено в бавни механизми.
Поставянето на тематиката за Западните Балкани е голям триумф на България. Чисто егоистично ние сме заинтригувани да има непоклатимост в тази част на Европа. Без българска интервенция нямаше да има толкоз бързо развиване в връзките сред Македония и Гърция, сподели още Илияна Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР