Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри дискусия на тема

...
Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри дискусия на тема
Коментари Харесай

Йотова: Конкретни политики ще напишат бъдещето на ЕС

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри полемика на тематика “Бъдещето на Европейския съюз – мощ в единството”.

“Преживяваме един от най-колебливите интервали в историята на европейската общественост. Начинът, по който действа Европейският съюз, не удовлетворява нашите граждани”, означи вицепрезидентът и добави, че аргументите за актуалната обстановка са доста – от бюрокрацията, която измести визионерството, до закъснелите реакции на рецесиите, които ни раздрусаха в последните години.

“Не можем да увлечем европейските жители да се включат в дебата за бъдещето на Европейски Съюз. Дали равнодушието е към този момент диагноза – това е най-важният въпрос, на който би трябвало да си отговорим”, акцентира вицепрезидентът. Илияна Йотова съобщи, че сигурността във всичките й аспекти е думата, белязала Европа напоследък.

80% от европейските жители чакат Европа да направи повече в битката против тероризма, а съвсем същият % жители упорстват за справяне с безработицата и обществените неравенства, отбраната на околната среда, битката с данъчните измами.

“В тези сфери хората желаят да усетят близостта на европейския план и неговата значимост”, добави вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова липсва идея и полемика в обществото за бюджета на Общността след 2020 година С финансирането на Европейски Съюз е обвързвано и запазването на кохезионната политика, която България слага като главен приоритет по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

„ Основен проблем пред Европа е неспособността й да сътвори обща политика в региона на убежището, а споразуменията с Турция в частта им за реадмисия не работят и това изискване би трябвало изрично да бъде отправено към турската страна “, означи Илияна Йотова и добави, че битката против тероризма и радикализацията, нуждата от нов вид политика и нейното образуване в областта на сигурността и защитата са измежду най-важните моменти пред Европейския съюз.

По думите на вицепрезидента новият защитителен съюз не би трябвало да основава нови разграничителни линии в Европа и би трябвало се избегне появяването на нов Шенген, този път в областта на защитата.

Като огромен триумф на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз вицепрезидентът Йотова дефинира слагането на евроинтеграцията на Западните Балкани измежду целите.

Проведените в НДК диспути бяха част от срещата на ръководителите на Комисиите по европейски въпроси в парламентите на страните членки на Европейския съюз (Председателски КОСАК). Други основни представители по тази тематика бяха Франс Тимерманс, първи зам.-председател на Европейската комисия, и Искра Михайлова, ръководител на Комисията по районно развиване в Европейския парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР