Това заяви във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария

...
Това заяви във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария
Коментари Харесай

Русия: Провокация срещу мирното бъдеще на Сирия

Това съобщи във Facebook говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Франс прес и Асошиейтед прес.

"Беше нанесен удар по столицата на суверенна страна , която от дълги години се пробва да оцелее посред терористична експанзия и ударите пристигнаха в миг, когато тя имаше късмет за спокойно бъдеще ", съобщи Захарова, имайки поради, че подкрепяните от Русия сирийски държавни сили си върнаха огромна част от териториите, които бяха държани от размирен групи.

"Белият дом съобщи, че убедеността му за осъществена от Дамаск химическа офанзива се опира на "медийни известия за признаци, видеоматериали, фотоси и надеждна информация ". След това изказване американските и другите западни медии би трябвало да схванат отговорността си за протичащото се ", съобщи Захарова.

Тя съпостави настоящето състояние с началото на войната в Ирак през 2003 година въз основа на изказвания, че Ирак създава оръжия за всеобщо поразяване.

Преди 15 години Белият дом употребява епруветка и своя държавен секретар, а в този момент "вместо епруветки Вашингтон употребява медиите ", съобщи Захарова, представена от ТАСС.

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов осъди въздушните удари по Сирия. Тези западни военни удари в Сирия са "оскърбление към съветския президент, а това е недопустимо и неприемливо ", съобщи Антонов.

По думите му "се извършва авансово плануван сюжет и Русия още веднъж е застрашена ". Русия е предупреждавала, че "подобни дейности няма да останат без последици и цялата отговорност за тях е на Вашингтон, Лондон и Париж ", сподели Антонов..

"САЩ имат най-големия боеприпас от химически оръжия и нямат никакво морално право да упрекват други страни ", добави съветският дипломат във Вашингтон.

Западните военни удари по Сирия бяха нанесени, с цел да се провали следствието на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Източна Гута, съобщи координаторът на групата на съветския парламент за връзки с Народното събрание на Сирия Дмитрий Саблин, който се намира в Дамаск отпред на съветска делегация. "Нанасянето на удара по Сирия тъкмо в деня, когато трябваше да стартира работа задачата на ОЗХО демонстрира, че никой не се интересува от истината. Както и в тази ситуация с иракските оръжия за всеобщо поразяване, това е единствено претекст. Това е било осъществено умишлено, с цел да се провали обективното следствие на хипотетичната химическа офанзива в Източна Гута ", съобщи Саблин.

Заместник-председателят на съветската парламентарна комисия за защитата Александър Шерин съпостави Доналд Тръмп с Адолф Хитлер и съобщи, че приема тези дейности като ориентирани против Русия.

Тръмп "може да бъде наименуван Адолф Хитлер номер 2 на нашето време. Той даже избра същия час, в който Хитлер атакува Съветския съюз ", сподели Шерин.

Началната офанзива на нацистките сили против Съветския съюз през 1941 година стартира към 04 ч. сутринта локално време (съвпада с българското).

Нито една от изстреляните по Дамаск ракети не е влезнала в зоната на покритие на съветската Противовъздушна отбрана в Тартус и Хмеймим, съобщи съветското министерство на защитата.

"Нито една от изстреляните от Съединени американски щати и техните съдружници крилати ракети не е навлязла в зоната на покритие на съветската противовъздушна защита, която прикрива обекти в Тартус и Хмеймим ", съобщи министерството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР