Това заяви в предаването депутатът от 45-тото Народно събрание и

...
Това заяви в предаването депутатът от 45-тото Народно събрание и
Коментари Харесай

Георги Ганев за ББР, кредитите и Пеевски: Цяло село знае, че връзка има

Това съобщи в предаването депутатът от 45-тото Народно заседание и ръководител на Бюджетната комисия в Народното събрание Георги Ганев.

" Знаем, че господин Пеевски дълги години " нямаше медии ". Пък един ден произнесе фразата “моите медии”. Стана справедлив факт от един миг нататък, само че дълго време се говореше същото, то цяло село знае, че връзка има ", уточни още Ганев.

По думите му абсурдът с Българската банка за развиване е на няколко равнища. Един от най-преките проблеми е обвързван с простичкия факт, че ББР няма право да отпуска заеми с сходни размери.

" Заобикалянето на главната цел става по нашенски - все едно такива правила няма. Най-често надарени адвокати разписват нещата по този начин, че да се окажат чисти. Такива заеми опонират на духа на основаване на тази банка, на задачите й. С тези заеми ББР отхвърля тази причина, само че удостоверява съществуването на олигархични кръгове. Влиза се в кредитирането на едни съмнителни инициативи. Изглеждат свързани със съмнителни кръгове, за които знаем отпреди. И зарежда с запас този вид планове, които пречат на по-бързото развиване на българското стопанство ", уточни Ганев.

Той изясни, че по всяка възможност на хартия всичко е изрядно и отговорностите са обслужвани по този начин, както са отпуснати. Това обаче съгласно Ганев значи, че са получени удобни условия от самата банка, което още веднъж поражда подозрения.

" Това е единствената държавна банка. Това намирисва на корист с обществен запас. Според мен контролът е работа на министъра - да влезе, да види банката извършва ли дилемите, дали се държи правилно с обществените пари на страната. Ако се откри противоречие би следвало да се носи минимум професионална отговорност. Надявам се, че тази поредност от стъпки ще се следва от тук насетне ", счита Ганев.

Проблем е и изборният метод, посредством който се оперира с обществен запас - процедура, публикувана в България.

" Публичен запас се чопли връзкарски във финансови институции. Проблемът е, че се изкривява конкурентната картина. Това води до обстоятелството, че България продължава да е най-бедната в Европейски Съюз ", изясни още Ганев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР