Това заяви в предаването Алтернативата Вера Иванова от Системата ни

...
Това заяви в предаването Алтернативата Вера Иванова от Системата ни
Коментари Харесай

Палатката на ”Системата ни убива” остана пред МС. Защо?

Това съобщи в предаването " Алтернативата " Вера Иванова от " Системата ни убива ".

Майките на деца с увреждания към този момент 2 години не прибират палатката си пред Народното събрание и упорстват за промени в Закона за персоналната помощ.

" През 2020 година по предложение на някогашната обществена министърка от ГЕРБ Деница Сачева Законът за персоналната помощ беше сакат и ощети хиляди хора с увреждания. ТЕЛК е корумпирана система. Хората остават без асистенти поради нея. Преди да бъде сакат този текст всеки човек след оценка за самостоятелните потребности имаше право на помощник ", изясни още Иванова.

По думите й съгласно сега променения закон хората с увреждания остават без персонален помощник в почивните дни.

" Абсурдно е. Лежат в леглата и вегетират. В момента най-уязвимите още веднъж са най-ощетени и са с понижени пенсии, след толкоз обещания. От месеци чуваме по медии обещания. Но става дума за 12 хиляди души, от които 99% са с увреждания от самото си раждане. Те са на пенсия от 180 лв., тъй като се обвързват със обществената пенсия като мързеливите хора, които не работят. Но те могат да стигнат до кофата и да ровят. Другите не могат и по този начин умират ", отсече още Иванова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР