Това заяви в интервю за BBC военният министър на Украйна

...
Това заяви в интервю за BBC военният министър на Украйна
Коментари Харесай

Резников: Украйна де факто е член на НАТО frognews.bg

Това съобщи в изявление за BBC военният министър на Украйна Олексий Резников

Пред английската медия той уточни, че е уверен, че Киев ще получи оръжията, за които приканва отдавна, в това число танкове и бойни самолети. Според Резников Украйна и Русия наподобява се приготвят за нови офанзиви напролет.

Руският президент Владимир Путин дефинира нашествието си в Украйна като екзистенциална борба против западните страни, които желаят да отслабят Русия. Руски фигури настояват, че се бият с НАТО в Украйна, защото Западът е снабдил страната с оръжия в това, което те назовават ​​агресивна война.

Украйна от години се стреми да се причисли към военния съюз, включващ Съединени американски щати, Канада и 28 европейски страни - нещо, което Путин дефинира като опасност за сигурността на Русия. Володимир Зеленски настоя за бързо присъединение, само че не е ясно дали пълноправното участие е нещо, което членовете на алианса ще обмислят съществено даже откакто войната завърши, макар обещанията за поддръжка.

Член 5 от Договора за НАТО гласи, че въоръжено нахлуване против всеки член би трябвало да се смята за нахлуване против всички.

Резников разяснява и обстановката в украинския град Соледар в региона на Бахмут, където сега се водят тежки сражения. По думите на военния министър на Украйна ситуацията е " сложна ", само че е " под надзор ". По думите на Резников бойците на ЧВК " Вагнер ", които са отпред на съветската атака в региона, са били употребявани във вълна от офанзиви, довели до огромен брой жертви. 

Според Резников Пригожин се интересува от вероятните стопански изгоди от завладяването на града,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР