Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов,

...
Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти

Това съобщи в ефира на Българското национално радио Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”.

Коментарът му идва на фона на високото напрежение от предходната седмица. Страстите се нажежиха откакто Иванов прочете декларация от парламентарната естрада в сряда. По време на съвещанието Иванов съобщи, че поддръжка от страна на " Демократична България " за предстоящ кабинет ще има против деликатно селекциониран кабинет от персони, които притеглят доверие. Посочи, че групировката не предлага номинации, само че загатна имената на трима министри от служебното държавно управление - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който атакува икономическия екип в служебното държавно управление. Йорданов видя предпочитание за интервенция по повод състава на бъдещия кабинет и по този начин напрежението стартира да пораства с всяка минала минута.

В последна сметка Йорданов уточни, че " ИТН " остават отворени за договаряния, а топката е в полето на " Демократична България ".

В предаването " Неделя 150 " Христо Иванов акцентира, че на Демократична България " липсва сериозната минимална доза информация, въз основата на която да се вземе решение ":

" Не знам каква е формулата, само че това, което се обрисува, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, доста ме тормози. Става дума за развой без предсказуемост ".

“Демократична България” е подготвена да поддържа мощно реформаторско ръководство, само че добави:

" Ние би трябвало да сме уверени, че това се споделя от построен екип, който може да го осъществя, екип, който да има водач. Осъзнавам, че е мъчно да се откри подобен човек. Вместо това виждаме човек, за който най-хубавото, което можем да кажем за него е, че би трябвало да му се даде късмет. Но не можем да си позволим да влезем в подобен режим в тази обстановка ".

Христо Иванов акцентира, че от Демократична България не са взели дефинитивно решение и ще чакат до последно да видят Има Такъв Народ в каква посока ще тръгнат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР