Това заяви в ефира на Българската национална телевизия проф. Илко

...
Това заяви в ефира на Българската национална телевизия проф. Илко
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Продължаваме с волните изпълнения. Ще виждаме пета и шеста вълна

Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаментите.

По думите му имунизациите са като електроавтомобилите и вземат решение световен проблем. Гетов бе безапелационен - сега, в който се появи сигнал, причинно-следствена връзка за дадена реакция, всичко се подлага на разбор и се включва в продуктовата информация.

“Нищо не се крие. Цялата информация е оповестена на уеб страницата на Европейската организация по лекарствата”, уточни българският представител в ЕМА.

Той означи, че производителят носи отговорност за създадената от него ваксина. Европейската организация по медикаменти не е съд или орган, който да подвижи процеса напред, само че има за задача да разпознава за страничните реакции, да ги включи в късата характерност и всички по веригата да бъдат осведомени.

Едва 0.1% е честотата на нежеланите реакции от имунизациите, изясни още Гетов.

По отношение на третата бустерна доза, проф. Гетов добави, че тази доза е разковничето на казуса с новите разновидности на ковид, както и тези хора, които имат съпътстващи болести. Третата бустерна доза би трябвало да бъде сложена 6 месеца след втората доза.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР