Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на страните

...
Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на страните
Коментари Харесай

Зленски: България е с нас. Орбан да заеме страна във войната

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред водачите на страните в Европа, които обсъждаха обстановката в Украйна.

За пръв път от началото на съветската инвазия на 24 февруари Зеленски изброи поименно всички страни, които застават зад Киев в спора и тези, които са резервирани. Позицията на България, съгласно Зеленски, е безапелационна. В същото време обаче у нас не престават да текат диспути дали страната ни да изпрати военна помощ на Украйна. Вчера всеобщ митинг се организира в София в поддръжка на Киев, на който се стекоха хиляди хора.

Зеленски насочи и рецензии към европейските водачи за късната реакция с налагането на наказания против Русия и прикани да няма забавяне по повод участието на Украйна в Европейския съюз.

“Сега и вие и аз приготвяме участието на Украйна в Европейския съюз. Моля ви, не закъснявайте. Защото в този един месец сравнихте тези два свята и видяхте всичко. Видяхте кой какъв брой коства и видяхте, че Украйна би трябвало да стане част от Европейски Съюз в близкото бъдеще”, отсече Зеленски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР