Това заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски, който вчера чрез

...
Това заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски, който вчера чрез
Коментари Харесай

Зеленски категоричен: Черно море не принадлежи на Русия, защото там има и други държави

Това съобщи украинският държавен глава Володимир Зеленски, който през вчерашния ден посредством видеоконферентна връзка приказва пред делегатите на 14-годишния Аспенски конгрес за сигурност, съобщи Укринформ.

 

" Наистина търсим способи (за деблокиране на Черноморската зърнена самодейност - бел. ред.). Разговаряхме с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, аз персонално приказвах с него. Разговарях с президента Ердоган, с цел да обсъдим рецесията. Виждаме способи за излизане от нея. Ако успеем, в случай че Ердоган успее, в случай че Организация на обединените нации стане още по-силна, мисля, че всички ще станем очевидци на сполучливо развиване на нещата ", означи украинският водач.

 

Зеленски бе безапелационен, че Черно море не принадлежи на Руската федерация: " Там са Украйна, Турция, Румъния, България. Ние беседваме с всички страни от Черноморския район. Имаме основни прагматични човешки връзки и, което е доста значимо, правни връзки с всички, с изключение на с Русия. Русия счита, че Черно море е чисто съветско ", уточни още той.

 

В същото време президентът акцентира, че както на обществото, по този начин и на армията в Русия им липсва мотивация и единение, защото Руската федерация не може да реализира нито победи на бойното поле, нито в икономическата сфера.

 

Президентът насочи зов към света да не губи единството, което е нещо наложително за спечелилите в днешната действителност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР