Това заяви турският министър за отношенията с ЕС Йомер Челик,

...
Това заяви турският министър за отношенията с ЕС Йомер Челик,
Коментари Харесай

Турция: Приемаме само пълноправно членство в ЕС

Това съобщи турският министър за връзките с Европейски Съюз Йомер Челик, като предизвести, че сегашната обстановка не дава учредения на Турция да резервира съглашението си с блока за въздържане на миграцията.

"Привилегировано партньорство или различен сходен метод - не одобряваме нищо такова съществено. На Турция не може да се предлага сходно нещо ", съобщи Челик в изявление за Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

"Както и да бъде наречено, привилегировано партньорство или съдействие против тероризма, сходно предложение няма даже да бъде прегледано от Турция ", добави министърът.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи преди две седмици, че развитията в Турция не разрешават прогрес по пътя й към евроинтеграция, продължаващ от десетилетия, припомня организацията. Той уточни, че полемиките би трябвало да сменят фокуса си, като загатна за опцията за някакъв тип партньорство за Турция.

Челик сподели, че Европейски Съюз не съблюдава всички договорености от съглашението за преодоляване на миграцията към Европа, подписано с Турция, на която в подмяна бяха предоставени 3 милиарда евро финансова помощ за бежанците.

"На процедура няма причина за Турция да продължава да е в действие това съглашение, сподели Челик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР