Това заяви Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН

...
Това заяви Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Блокирана е работата на Регионалното министерство, позорна игра от партньорите в коалицията

Това съобщи Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на Има Такъв Народ и изясни за какво парламентарната група на Има Такъв Народ през днешния ден е напуснала съвещанието в Народното събрание.

Парите за пътищата са наша и приток от винетки, от Тол такси и нашите пари, всичките сътрудници, които са в ръководството, знаейки казуса ги блокират. Те не ги дават, все едно това са техни пари. Проблемът е явен, министър-председателя го знае, финансовия министър го знае, имаше среща в Министерски съвет, на която са участвали. Този проблем беше кристално явен и се мислеше вид за разрешаването му. Стигна се да мине през решение на Народно заседание. Министър-председателят персонално редактира текста на решението, по-късно го даде на сътрудника си Лена Бориславова, която е правист и в допълнение внесе някакви корекции. Подобриха го, съдружните сътрудници се подписаха се под него, само че решението не бе взето и по-късно почнаха да играят тази позорна игра с невлизане в комисиите и блокиране. Нещо, което може да убие хора и тази тежест, в случай че се случи, а и изобщо цялата тежест, защото към този момент не се работи по автомагистралите и по пътищата, и по дупките, и по скъсаните мантинели ще мине някой ТИР през автомагистрала " Тракия ". Това ще лежи на тяхната саъвест, това е толкоз възмутително, че като си знама огромната уста, по-добре да млъкна по тематиката. Недопустима е тази политическа игра, да залагаш живмота на хората поради политически ползи. Министерството на районното развиване е пленник, само че виновността не е в него, не е на министър Караджов, който върви и дава обещание на хората, само че парламентарната му група блокира решенията. Това е тежка политическа шизофрения, добави Тошко Йорданов.

Може би това е разменна монета за отдръпване на Каримански. Въпреки че не е морално животът на хората да е разменна монета за гуверньор на Българска национална телевизия. Така излиза, уточни Йорданов.

Издигането на гуверньор на Българска национална телевизия не е проблем за раздробяване на обединението. С Каримански казусът е политически. Но този с пътищата не е, сподели още той.

Ние не можем да оттеглим кандидатурата на Каримански, тъй като това е изнудване. Тогава ще стартираме да се изнудваме за всяко нещо. Натискът за отдръпване кандидатурата на Каримански е от " Продължаване смяната ", от министър-председателя. Вкарват се и мутренски способи със закани. Не може да превръщаш казуса с Българска национална телевизия в мутренски проблем. Не е от нас, изясни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР