Това заяви тази сутрин в ефир водещият на „Здравей, България”

...
Това заяви тази сутрин в ефир водещият на „Здравей, България”
Коментари Харесай

Виктор Николаев: Много политици паднаха от столчетата

Това съобщи тази заран в ефир водещият на „ Здравей, България” по Нова телевизия Виктор Николаев, към който в петък неуместните мнения насочиха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов.

„ Искам да благодаря на всички, които поддържаха публицистиката – не просто мен или предаването. От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на публицистите, на политиците, на притежателите на медии и бизнеси, че желаете в България да се задават свободно въпроси. Добри или неприятни за някого, остри, противоречиви, само че най-много – заложени. Без искания, без боязън, без да се изживяваме нито като жертви, нито като претенденти за „ Пулицър”, сподели журналистът.

И продължи:

" Не очаквайте да удряме плесници или да гоним от студиото някой , който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки самичък преценя по какъв начин да отговори, по какъв начин да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой приказва от студията - ръководещи, съпротива. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го вършим. Колкото до столчетата - виждали сме доста политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас ".

Той имаше поради думите на депутата от ГЕРБ:

"Много мощни думи употребявате... Ще ви изядат хляба... Като на колежката ви (Анна Цолова, б.р.)... Тя и тя, малко, по този начин, беше тръгнала в някаква посока, само че нещо виждам, че липсва столчето й ".

По мотив неговите и на вицепремиера думи публицисти излизат на митинг против "ултиматумите и натиска ". Той е проведен от Асоциацията на европейските публицисти в България и ще се организира на 11 октомври от 9.00 ч. пред постройката на Министерския съвет.

Междувременно през уикенда Валери Симеонов излезе тъкмо с ултиматум към огромните национални медии да му се извинят до 24 часа , тъй като не е заплашвал никого. И тъй като не получи опрощение от Българска национална телевизия, bTV, Нова телевизия и БНР, той се закани да ги съди.

"Позвънене на Виктор Николаев да го питате какво се случи... Дали не си говорихме още 2-3 минути - другарски - имаше и други хора там. След това, когато на обед пламна тази акция, аз му позвъних. Смяхме се просто. След което акцията се завъртя като снежна лавина. Аз се принудих да изразя моята позиция. След като ме укоряват в закононарушение, а аз не съм направил такова, това е клюка ", разяснява той пред телевизия BIT.

Тъй като изказването със периода за опрощение беше изпратено от пресслужбата на кабинета обаче, то провокира още по-остра реакция в медиите и обществените мрежи. Това принуди другия вицепремиер - Томислав Дончев, да се разграничи от него.

"Не може да се позволява обстановка, в която представители на властта водят война с медии ", сподели той и предложи, защото не може да се извини от името на Симеонов, той и Антон Тодоров да бъдат още веднъж поканени в малкия екран, с цел да се уточнят кой какво е желал да каже.

Тази заран финансовият министър Владислав Горанов пък разяснява, че Тодоров си е направил дебелашка смешка .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР