Това заяви социологът Андрей Райчев в интервю пред БНР. Дефинирайки

...
Това заяви социологът Андрей Райчев в интервю пред БНР. Дефинирайки
Коментари Харесай

Райчев: Тодорживсковската политика на Борисов е постижение

Това съобщи социологът Андрей Райчев в изявление пред БНР.

Дефинирайки се като "критик на Борисов ", той дефинира външната политика на премиера като неповторимо достижение.

"Той съумя да балансира връзките с американците, без напълно да скапе тези с руснаците. Успя да излезе от листата с неприятни деца в Източна Европа и да влезе в листата с положителните деца, който съдържа едно име – неговото. България до неотдавна я шамаросваха. Сега не ни шамаросват , а чакат от нас роля за Западните Балкани. Най-голямото достижение е, че Борисов съумя да стане някакъв прокурист за Турция. С това той реализира 2 неща – турците стопираха мигрантите, и приключи Местан – той им сложи изискване да махнат този дипломат – и непрекъснатата интервенция (на Турция във вътрешните работи на България) ", разяснява социологът.

Той назова дипломатическите достижения на Борисов като "тодорживковска политика " , защото министър председателят съумял да се хареса на всички.

Според Райчев е неправилна концепцията, че не би трябвало да има избор на съмнение против кабинета по време на Европредседателството на България. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха, че ще го внесат на 17 януари с тематика "Корупция ".

"Този избор ще е символически, а единствената заплаха за европредседателството биха били нови избори. По никакъв метод не би трябвало да има предизборна обстановка по време на Председателството, само че мисля, че тази обстановка е избегната.

Той въпреки всичко счита, че има известно съображение да се тормозим по какъв начин ще протече председателството.

"България за пръв път е европредседател. Тя не е и повсеместен член на Европа. На доктрина сме пълноправни членове, само че нямаме Шенген. Еврото не е въпрос на наш избор, а че не ни пускат в клуба. България би трябвало да трепери за това европредседателство, тъй като получава някои права. Определяме дневния ред и някои огромни играчи, които желаят нещо да създадат, би трябвало да беседват с нас градивно. Имаме право да кажем – "Добре, ще ви дадем тази точка, само че вие какво ще кажете за Шенген ", добави социологът.

По думите му исторически предпоставки вършат българина "неамбициозен " и лимитират задачите, които си слага, счита Райчев.

"България за 2500 години е била ъгъл на 5-6 империи – веднъж на Русия, веднъж на Рим, 3 пъти от югоизток – византийци, турци, перси. Сега сме югоизточния ъгъл на Европа. Това не е инцидентно. Дължи се на това, че тук е границата сред Изтока и Запада. Тези две силови полета в никакъв случай няма да се победят и България постоянно ще минава към едното или другото. Сега сега сме в Западно състояние ", проучва още той.

Преди дни Андрей Райчев разяснява в изявление за Дир. бг, че властта у нас е двуглава - една основна глава и една помощна - Бойко Борисов и Корнелия Нинова , които непрекъснато са в алегорични спорове. Според него обаче по този начин властта е изумително слаба, тъй като повече подмамва, в сравнение с да подрежда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР