Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев, бивш вицепремиер

...
Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев, бивш вицепремиер
Коментари Харесай

Асен Василев: Експертно правителство означава още безвремие frognews.bg

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, някогашен вицепремиер и министър на финансите.

" Най-доброто за страната е да има устойчиво държавно управление по време на поредицата нови рецесии, които се обрисуват. Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има съществено разбъркване в пазарите, еврото спадна по отношение на $. Към рецесиите, които имахме досега, се обрисуват най-малко още 2-3, които да се насложат тази зима, ще би трябвало да има работещ парламент, с цел да може да се реагира съответно ", сподели още той пред БНР.

 

По думите на Василев отводът на Политическа партия да договарят за държавно управление с ГЕРБ е същинската националноотговорна позиция: " ГЕРБ би трябвало да провеждат развой на договаряне и с Движение за права и свободи и " Възраждане ", с които смъкнаха държавното управление. Ако те не съумеят, тогава мандатът ще пристигна при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме развой. Дали той ще успее - двоумя се, защото с Демократична България и Българска социалистическа партия нямаме задоволително депутати. Трудно ще се сглоби нещо, само че това не значи, че не би трябвало да се опитва ".

" Президентът Радев с това, че не поддържа Украйна да стартира развой по участие в НАТО, надскочи пълномощията си. Тази позиция е извънредно неверна и нездравословна за България ", съобщи Асен Василев и изрично уточни, че Политическа партия ще поддържа предложение за предоставяне на оръжие за Украйна.

Бившият вицепремиер разяснява, че някои от министрите в служебното държавно управление не се оправят добре и уточни енергетиката.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР