Това заяви самата тя пред Българската национална телевизия. Йорданова проведе

...
Това заяви самата тя пред Българската национална телевизия. Йорданова проведе
Коментари Харесай

Йорданова обсъдила с комисията LIBE отговорността на Гешев

Това съобщи самата тя пред Българската национална телевизия.

Йорданова организира поредност от срещи, само че не съумя да беседва с комисар Вера Йоурова, която се занимава с върховенството на закона, която е под карантина. Министър Йорданова разиска правосъдната промяна и рецензиите на Брюксел към София с евродепутати от Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Йорданова се е срещнала и с еврокомисар Мария Габриел, с която са разискали потребността от рационализация на юридическото обучение у нас. Друга значима тематика е за подготовката на изменение в законодателството на несъстоятелността и по тъкмо даването на опция, на втори късмет на бизнесмените.

Третата обсъждана тематика е така наречен пакет за електронни доказателства - въпрос, който стартира българското председателство преди няколко години и който към момента не е завършен. Йорданова се надява в границите на френското председателство въпросът да бъде решен.

С Даниел Фройнд (Партия на зелените), заместник-председател на Комисията LIBE се разискаха ограниченията за противопоставяне на корупцията, изискванията за използване на Регламент 2020/2092 от 16 декември 2020 г.относно общ режим на обязаност с условия за отбрана на бюджета на Съюза при положение на нарушение на правилата на правовата страна в държава-членка.

В диалозите с ръководителя на Комисията LIBE, Хуан Фернандо Лопес Агилар (Прогресивен алианс на социалистите и демократите) акцентът беше върху законодателните ограничения в България и Европейски Съюз за противопоставяне на домашното принуждение и ограниченията за протекция на уязвимите лица.

С Рамона Стругарию (Обнови Европа)се разиска тематиката за кариерните бонуси на магистратите.

Министър Йорданова срещна ръководителя на Групата за народна власт и господство на закона към Комисията LIBEСофия Ин’т Велд с подхванатите ограничения в региона на правосъдната промяна след последното чуване в Екологичен потенциал през месец февруари 2022г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР