Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод доклада на правителството,

...
Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод доклада на правителството,
Коментари Харесай

Борисов: При война руските ракети ще са насочени към нас

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка отчета на държавното управление, в който Русия е посочена като една от заплахите за националната сигурност.

"Пази Боже, да стане война. Затова аз не позволих за флотилията в Черно море и понесох много упреци от сътрудниците в НАТО. Казах - сухопътни интервенции, да, само че вкараме ли в Черно море огромни военни кораби, почнем ли с подводници, то ще заври най-после. Но в доктрината ни, в случай че стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, а съветските ракети ще са ориентирани към България, по тази причина в нашите доктрини участваме като част от общото ", сподели още той пред bTV.

Борисов акцентира, че другояче държим на прагматичните връзки с Русия. И дори е приказвал с гръцкия министър председател Алексис Ципрас следващата година, когато поемем председателството, да се сложи и въпроса за рухване на глобите против Русия

Той посочи, че България има огромен интерес съветските туристи да ни посещават, както и от съветски газ за газовия хъб "Балкан ".

За президента

Бойко Борисов разяснява и връзките си с президента, като съобщи, че имат прелестна връзка, по тази причина се учудва на обвиняванията му за авиацията.

"Изпитвам почитание към президента Радев, само че за 2 месеца служебно държавно управление да смени всички в системата, до шефовете на институти... За 1 месец да приключиш за 3 милиарда договорка, като изхвърлиш Ф-16, не бих приказвал аз по този начин самоуверено за лобизъм, тъй като обстоятелствата са други. Когато приказваш по този начин самоуверено, казваш Министерство на вътрешните работи и учителите да чакат, всички да чакат, с цел да се купят 9 изтребители... За 1 месец те извъртяха една поръчка, от която 15 година всички се тормозят, тъй като това са големи пари ", сподели министър председателят във връзка думите на президента, че лобистите ще приземят авиацията ни .

"Кой е лобист? Да каже имена - Борисов, Цветанов или кой? Излиза, че аз съм лобист. Как ще се приземява авиацията, като по време на нашето ръководство рекорден брой самолети са във въздуха? 10 милиарда желаят военните. "

За ГЕРБ и Слави Трифонов

ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, регионални шефове, зам.-областни шефове, депутати, министри. Това са 3-4000 индивида. Ще му дам на господин Трифонов една писалка да напише имената на 3-4 индивида и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата неточност дава, че най-малко 5% на 3000 са проблематични, по този начин пък Борисов разяснява политическата поръчка на водещия на „ Шоуто на Слави” и свадите с фрагменти на ръководещата партия.

Премиерът изрично съобщи, че не познава някогашния началник на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше упрекнат по случая с убийството във Виноградец, „ само че това не ни прави почтени, откакто е попаднал в нашата листа”. По думите му след предходното премахване на Влайков локалните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с претекста, че се бил поправил.

Борисов добави, че „ изобщо не желае да чува” за различен абсурден кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал прочут около „ Суджукгейт”. Премиерът призна, че доста пъти са употребявали името му без негово познание, само че благодарение на Facebook сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС.

„ Когато се залови подобен човек, неотложно би трябвало да бъде отхвърлен и вкаран в правосъден развой... Със страдалчество слушам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е елементарно ".

За митингите в Министерство на вътрешните работи

По тематиката с митингите в Министерство на вътрешните работи и настояванията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов избра да спести директните отговори отвън това, че „ естествено” желае работещите в бранша да получават по-добри заплати. Той напомни издигнатите нови пожарни и полицейски ръководства, само че и несвързаните с това планове за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят съоръжение, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Бойко Борисов нито удостовери, нито отхвърли, че има връзка сред нея и арестите , осъществени през уикенда. По думите му е била разрушена „ сериозна група”, като Министерство на вътрешните работи и прокуратурата дооформят документите по следствието и на следващия ден ще бъде разгласен резултатът. Заловените се занимавали „ с всичкото, което може да ви мине през акъла, съществени хора”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР