Това заяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел. Българският премиер взема

...
Това заяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел. Българският премиер взема
Коментари Харесай

Борисов:Приоритетите на председателството ни са и европейски

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от Брюксел. Българският министър председател взема присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет, което се организира на 14 и 15 декември в Брюксел.

С нашия другар Себастиан Курц, който се надявам до дни да направи държавно управление в Австрия, сме се разбрали по този начин да водим председателството, че от 1-ви януари до 31-ви декември 2018 година целите да вървят по своя ред – преди всичко са европейският бюджет и тематиката за Западните Балкани. На 16 - 17 май в София тематиката ще бъде сложена на масата на Европейския съвет.

"Това е извънредно значимо и се надявам, че ще имаме крачка напред. Очаквам поддръжката на ЕНП по тази тематика, тя е значима за Балканите. Не инцидентно и Първата и Втората международна война стартират от Балканите. Сигурност разцвет и прогнозируемост на Балканите е извънредно значимо за Европейски Съюз ", съобщи Борисов.

Борисов съобщи също, че на Брекзит би трябвало да се гледа прагматично. Тази тематика ще бъде прегледана и по време на съвещанието на Европейския съвет. Министър - ръководителя напомни, че единствено преди два дни се е срещнал с премиера на Англия Тереза Мей.

Финансовият и икономическия залог на Брекзит, а също и чисто обществения и човешки фактор е доста значим, акцентира Борисов.

Относно въпроса за общата европейска войска, Борисов повтори, че се дават големи средства за защита, като успеваемостта не е сложена на напред във времето.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР