Това заяви председателят на временната комисия за установяване на всички

...
Това заяви председателят на временната комисия за установяване на всички
Коментари Харесай

От доклада на ДАНС не става ясно кой е лобирал за Gemcorp frognews.bg

Това съобщи ръководителят на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум, Емил Георгиев.

По думите му меморандумът е необвързващ, показва желание, а неговото преустановяване не провокира никакви правни и финансови задължения към компаниите.

„ Не видях никакви детайли на опасност за националната сигурност, не видях и никаква секретност в този отчет “, безапелационен бе Георгиев, който отхвърли да е предоставена информация за наши предприятия. „ В никакъв случай не се приватизира българската енергетика “, съобщи той.

„ Като ръководител на краткотрайната комисия, запознавайки се с всички доказателства и отчета на ДАНС, няма нищо забавно, което да разбуни публичните пристрастености и политическите пристрастености. Усещайки, че влизат в предизборна обстановка, някои хора се пробваха да употребяват този меморандум, който дебело наблягам – той е необвързващ меморандум за съдействие “, сподели още Емил Георгиев.

Той напомни и по какъв начин се е стигнало до неговото сключване. На 15 февруари американската бизнес асоциация провежда работна вечеря по отношение на визитата на делегация от България, отпред с вицепремиера Асен Василев и министъра на енергетиката Александър Николов. На нея участва посланикът на Съединени американски щати и посланикът на България в Съединени американски щати, както и представители на 20 компании, сред които Gemcorp и IP3. Целта е да се открият бизнес контакти в региона на търговията, енергетиката и прекосяваме към зелена стопанска система. На 11 март генералният шеф на IP3 е на посещаване у нас, с цел да се разширят тези контакти. Водят се диалози и се стига до предлагането да се подпише меморандум за взаимна активност.

Георгиев съобщи още, че не знае кой е лобирал, като това не може да се разбере от отчета на ДАНС, само че поканата е от американската бизнес асоциация. Обясни също, че не е ясно по какъв начин са водени контактите и диалозите.

Водещият в този необвързващ меморандум е министърът на енергетиката, той го е подписал.

След абсурда в общественото пространство и публичния напън генералният шеф адмирал на IP3 Майкъл Хюит още веднъж идва у нас и отхвърля да комуникира с българското държавно управление по тази тематика. Вследствие на това държавното управление взема решение да приключи меморандума.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР