Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние

...
Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние
Коментари Харесай

Манолова: Вчера ВСС се самоуби, приеха позорно решение

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в изявление от парламентарната естрада преди чуването на министрите Янаки Стоилов и Бойко Рашков по отношение на отстраняването на Иван Гешев.

Коалицията, която брани основния прокурор, би трябвало да бъде посочена в Народното събрание, тъй като от тук ще тръгнат и предложенията за промени в метода, по който се избира

Висш съдебен съвет.

Тези политически сили сами се отбелязаха на коя страна стоят – на страната на статуквото или на страната на смяната. Представителите на тези политически сили избраха Иван Гешев за основен прокурор и го пазиха от самото начало. В обединението, която брани основния прокурор и вижда в огледалото основния прокурор, са представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Атака " и Българска социалистическа партия. Това е обединението, която лиши конституционно право на правосъдния министър да желае процедура по освобождение на основния прокурор, добави Манолова.

Конституционното право на министъра е безусловно ясно – може да предложи назначението на всеки магистрат, прокурор, следовател или арбитър и може да изиска неговото освобождение. По отношение на основния прокурор опцията е една единствена - процедура по неговото освобождение, а не процедура по дисциплинарно наказване, която да бъде обвързана с давностни периоди и с други процедурни хватки, изясни Манолова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР