Това заяви пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

...
Това заяви пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.
Коментари Харесай

Д-р Николова: В окопите сме. Има много грешки в управлението на пандемията

Това съобщи пред Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова. По думите й страната е позволила съществени неточности в ръководството на Коронавирус рецесията и не се приказва за имунизация.

Медикът разяснява и съвпадането на Коронавирус рецесията с изборите у нас. „ Всеки желае да угоди, да каже, че е доста добре - няма рецесия, няма потребност да се носят маски, няма да ви направляваме. И какво се случва в последна сметка - пациентът стига до болничното заведение - места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, само че всички други са добри”, добави тя.

„ Не се усеща при нас понижаване на натиска. 80% от пробите, които върша са позитивни. Това, че не признаваме, че има такова животно води до неглижиране на обстановката. Хората се тестват у дома и когато се влошат вървят в болница, което води до високата смъртност “, счита доктор Николова.

„ Много бе неприятно решението да не се върви на доктор. Всичките хроници са декомпенсации. Хроничните болести се утежниха, не може да имаш диабет и да не вървиш на доктор. Спряха се профилактичните прегледи и какво се случва с хората на които се търсят рака на червата или на стомаха. Какво става с децата и имунизациите им, ще избухне локално огнище на морбили. Лекарите останахме сами. Институциите бяха непоследователни в решенията си “, уточни доктор Николова.

Лекарят за следващ път прикани българите да се имунизират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР