Това заяви пред Нова телевизия новият министър на регионалното развитие

...
Това заяви пред Нова телевизия новият министър на регионалното развитие
Коментари Харесай

Новият шеф на МРРБ: 2/3 от лотовете по Хемус са строени незаконно

Това съобщи пред Нова телевизия новият министър на районното развиване и благоустройството, който поема щафетата от служебната министърка арх. Виолета Комитова.

Едно от първите дейности на Караджов на поста е да разпореди създаването на 4-годишна стратегия за изцяло възобновяване на пътищата в страната - качество на пътните платна, отводняване, маркировка и мантинели. Новият началник на Министерство на регионалното развитие напомни и нещастието, станала на Автомагистрала “Струма” с изгорелия македонски рейс. При случая починаха десетки, а при следствието стана ясно, че пътят няма акт 16, оптималната позволена скорост е била повишена без това да дава отговор на условията.

По отношение на зимното разчистване Караджов уточни - парите са разпределяни на правилото 20/80 - първоначално се е давала по-малка част от сумата, а в края на годината - останалите 80%. Фирмите ще получат парите си от министерството, само че след щателна инспекция, съобщи Караджов.

По отношение на пътната организация пък първо би трябвало да се реши казусът с неизплатените суми.

“Те не са загадка - към милиард и 100 милиона са сумите, които са насъбрани до момента. Става дума за един циничен модел, по който в последното десетилетие са финансирани пътищата. В началото на годината се възнамеряват 300 милиона за цялата година, при изискване, че всички знаят, че това са милиард и половина лв., които са били разходени в края на година. Ха – представете си сме преизпълнили бюджета. Хайде още милиард и 200. И нито могат да се ревизират действително ли са изпълнени, нито може да се управлява дали количества, или изпълнените действия костват толкоз като единични цени и надлежно министерството ги е разплащало с доста необятни пръсти. А концепцията на един министър е да пази парите на хората и да ги харчи доста пестеливо”, уточни Караджов.

Регионалният министър уточни, че първо трябв да се решат тези проблеми, а по-късно - съществени ограничения за повишение на “очевидно неефективната служба”.

Приоритет за новата власт е и Автомагистрала “Хемус”. Три от лотовете ще се довършат до април. Завършването й обаче ще е една от най-сложните задания пред екипа на Караджов в Министерство на регионалното развитие.

Регионалният министър разяснява и абсурда с “Дунав мост”. По думите му става дума за жестоко и надменно поведение от страна на чиновник на БГТОЛ нагрубява пасажер от Молдова. Караджов разпореди инспекция.

“Бих желал комисия до края на работния ден във вторник да изследва всички платени такси от товарни коли през русенското контролно-пропусквателен пункт. Ще вземем засичаща се информация от другите ведомства за това какъв брой тежкотоварни коли действително са влезнали и излезли от България, с цел да съпоставим дали събраните тол такси от една страна и броят на действително влезлите действително товарни коли е еднакъв. Ако има фрапантно разминаване в това, ще бъде първи знак за скица на корупция. И тогава към този момент ще има съществени последици”, уточни Караджов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР